Prima pagină » Coronavirus » Nelu Tătaru susține că o nouă ordonanță de urgență este în lucru. La cine face referire ordonanța

Nelu Tătaru susține că o nouă ordonanță de urgență este în lucru. La cine face referire ordonanța

19 oct. 2020, 12:47,
în Coronavirus

Nelu Tătaru susține că o ordonanță de urgență care este dedicată bolnavilor de coronavirus este în lucru. Ministrul Sănătății a vorbit despre ce se va întâmpla în tara noastră odată cu trecerea a peste 4000 de infectări pe zi. Tot mai mulți specialiști se declara îngrijorați de numărul mare de îmbolnăviri.

În cel mai scurt timp urmează noi legi pentru bolnavii de COVID-19.

Nelu Tătaru susține că o ordonanță de urgenta este în lucru

“Numărul total de infectări este 5.423. Internaţi aici sunt 133. Încercam să mărim aici, la Timişoara, capacitatea cu Institutul Cardio-Vascular, sunt 48 de paturi acolo, la secţia de Recuperare. De aici voi merge şi la Spitalul Judeţean, să vedem şi capacitatea lor, care poate deveni la un moment dat terapie intermediara, dacă nu terapie intensivă şi numărul de locuri de la patologia non-COVIDd.

Avem azi (n.r.: joi, 15 octombrie) 11 judeţe cu peste 100 de cazuri noi raportate, plus Bucureştiul. Avem mai multe nuclee, în Moldova avem Bacău, Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui în creştere, avem Cluj, Alba, Sibiul, aici Timişul, avem Prahova şi Bucureştiul. Sunt judeţele în care avem o creştere mai accentuată decât în alte părţi”, a declarat ministrul Sănătățîi în cursul săptămânii trecute.

Vă fi impusa o noua ordonanță de urgenta? Ce spune Nelu Tataru

Nelu Tătaru a mai subliniat că toți bolnavii cu SARS-CoV-2 asimptomatici vor rămâne la domiciliu și vor fi supravegheați de medicii de familie.

“În acest moment avem o OUG în pregătire pentru a putea modifica Legea 136 astfel încât cazurile oligosimptomatice şi asimptomatice să rămână la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, urmând că mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigaţîi suplimentare paraclinice.

În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în spitale. Medicii de familie, prin contracte separate cu Casa de Asigurări de Sănăte pot face o monitorizare prin telemedicină, primind 30 de puncte pentru fiecare pacient monitorizat sau pot presta servicii medicale la Direcţiile de Sănătate Publice, pentru anchete epidemiologice sau recoltări. Săptămâna viitoare mai avem şi un ordin de ministru care vă ieşi, dar şi modificarea pe care o avem pe ordonanţă de urgenţă care modifică legea”, a mai explicat oficialul.

Nelu Tătaru, despre situația epidemiologică din România

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre situația epidemiologică din România. În momentul în care a fost întrebat despre valul doi al pandemiei de COVID-19, acesta a precizat că „în contextul european al valului doi ne lipim și noi acolo”.

„Valul doi? Cred că noi am lipit toate valurile în acest moment. În contextul în care Europa a intrat în valul doi, noi neieșind din valul unu l-am prins și pe al doilea. Suntem într-un moment în care avem o creștere a numărului de cazuri și în contextul european al valului doi ne lipim și noi acolo”, a declarat ministrul Sănătății.

În ceea ce privește Unitatea de Primiri Urgențe din România, se fac evaluări și statistici zilnic, potrivit declarației lui Nelu Tătaru. În acest fel, în perioada 15 septembrie – 15 octombrie, în UPU-urile din țară, s-au prezentat nu mai puțin de 255.000 de persoane, dintre care 67.000 au rămas internați. În 90 de puncte procentuale dintre cazuri erau vizate patalogii care excludeau diagnosticul de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *