Prima pagină » National » Nelu Tătaru și parlamentarii PNL nu vor vota amendamentul PSD referitor la testarea gratuită pentru 60 de zile pentru persoanele vaccinate! Certificatul verde, subiect de controverse în negocieri
Nelu Tătaru și parlamentarii PNL nu vor vota amendamentul PSD referitor la testarea gratuită pentru 60 de zile pentru persoanele vaccinate! Certificatul verde, subiect de controverse în negocieri

Nelu Tătaru și parlamentarii PNL nu vor vota amendamentul PSD referitor la testarea gratuită pentru 60 de zile pentru persoanele vaccinate! Certificatul verde, subiect de controverse în negocieri

15 nov. 2021, 14:05,
în National

Certificatul verde şi votarea acestuia este un subiect de controverse intre PNL și PSD. Așadar, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că parlamentarii liberali din Comisia de Sănătate din Camera Deputaților se vor abține să voteze amendamentul depus de PSD ce prevede testarea gratuită pentru 60 de zile a persoanelor nevaccinate.

Florin Cîțu a avut săptămâna trecută o intervenţie în ședința PNL şi a explicat că în actuala formulă, certificatul verde pentru angajaţi ar introduce o discriminare.

Nelu Tătaru susţine că parlamentarii PNL se vor abține la vot pentru certificatul verde

Așadar, certificatul verde este un subiect amplu discutat de către PNL și PSD. Nelu Tătaru a menţionat faptul că parlamentarii PNL se vor abține de la vot în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților. Parlamentarul este nemulţumit de faptul că se vrea introducerea unei perioade de 60 de zile în care angajaţii ar putea fi testaţi în mod gratuit iar cheltuiala va fi suportată din bugetul de stat.

În paralel, Tătaru a spus că ”cu cât întârziem aprobarea Certificatului verde, cu atât va scădea campania de vaccinare”, adăugând că cel mai probabil abia săptămâna viitoare va fi o ședință de plen la care să fie votată legea ce impune certificatul verde pentru angajați.

Testarea gratuită pentru 60 de zile nu este pe placul premierului Florin Cîțu

În urmă cu doar câteva zile, premierul Florin Cîțu a afirmat, într-o şedinţă PNL că nu este de acord cu măsurea testării gratuite pentru o perioadă de 60 de zile a angajaţilor iar costul să fie suportat din bugetul de stat. Așadar, certificatul verde este în aceste momente blocat în Parlamentul României pentru că, în şedinţa de vineri din PNL, Florin Cîțu a transmis un semnal clar despre faptul că nu ar trebui momentan introdus. În viziunea premierului demis, certificatul ar crea o discriminare pentru că de testarea gratuită ar beneficia doar angajaţii de la stat, pe când cei de la privat nu vor avea aceleași drepturi.

La fel ca PSD, USR a depus un amendament asemănător ce prevede o perioadă de testare gratuită.

(…) De asemenea, având în vedere scară largă de aplicare a acestei măsuri, vom propune și o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

În cele 60 de zile, angajații își vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului.

După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare.

În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului. În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.”, arată un comunicat al USR.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024