Prima pagină » Actualitate » Nelu Tătaru se află într-o vizită de lucru în Târgu Jiu: „Următoarele măsuri de relaxare se vor lua de 1 iulie”
Nelu Tătaru se află într-o vizită de lucru în Târgu Jiu: „Următoarele măsuri de relaxare se vor lua de 1 iulie”

Nelu Tătaru se află într-o vizită de lucru în Târgu Jiu: „Următoarele măsuri de relaxare se vor lua de 1 iulie”

25 iun. 2020, 12:59,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Nelu Tătaru se afla într-o vizită de lucru în Târgu Jiu. Ministrul Sănătăţii a precizat astăzi, 25 iunie 2020, faptul că este posibil începând cu data de 1 iulie 2020 să se ia noi măsuri de relaxare, dar acestea vor fi la nivel local, la nivelul fiecărui focar. Aşadar, 1 iulie ar putea fi dată la care românii scapă total de restricțiile impuse în contextul stării de alertă.

Nelu Tătaru se afla într-o vizită de lucru în Târgu Jiu

Ministrul Sănătăţii a declarat astăzi, 25 iunie 2020, într-o vizită de lucru în Târgu Jiu, ca următoarele măsuri de relaxare se vor lua de la 1 iulie, însă acestea vor fi punctuale, la nivel de comunitate, de focar. Oficialul guvernamental a efectuat o vizită la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde a verificat secțiile Radiologie și UPU.

Tătaru a spus că a venit în Gorj și pentru că aici a apărut primul caz de coronavirus. Ministrul a apreciat că autoritățile au gestionat bine problemele apărute din cauza pandemiei de COVID-19. Nelu Tătaru a mai spus că se pregătesc noi măsuri de relaxare și nu se ia în calcul revenirea la starea de urgență, ci vor fi luate punctual măsuri, pe localități și zone. Ministrul Sănătății are la această oră o întâlnire cu managerii de spitale, la Prefectura Gorj. După-amiază ministrul va vizita Spitalul Rovinari și va inaugura sediul ISU Rovinari.

„Noi suntem într-o continuă evaluare. Evaluăm măsurile luate și toate deciziile se iau în comun. Vom avea discuții și astăzi și mâine, următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va lua de 1 iulie. Vom avea niște restricții punctuale la nivel de comunitate, de focar”, a declarat Tătaru.

Numărul de noi infecţii cu noul coronavirus va creşte

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, aflat într-o vizită de lucru în Târgu Jiu, că numărul de noi infecții COVID-19 este mai mare ca de obicei în ultimele 24 de ore.

„Azi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri ca de obicei, sper să ne revenim. Există (motive), avem multe măsuri de relaxare, de două zile avem şi asimptomaticii acasă, plus nerespectarea regulilor şi o bagatelizare a ce-a fost şi instigare la nerecunoaştere a epidemiei”, a declarat ministrul.

O femeie a izbucnit în lacrimi în fața ministrului

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost abordat, joi, pe scările unui spital din Târgu-Jiu, de o pacientă care i-a zis că nu are unde să se trateze pentru că, dacă nu ai COVID-19, spitalele nu te primesc decât pentru cazuri de viață și de moarte. Femeia a izbucnit în lacrimi și l-a implorat pe ministru să dispună dechiderea spitalelor pentru a se putea trata și ceilalți pacienți cu numeroase afecțiuni grave.

„Spitalele sunt deschise, ține de managementul fiecărui spital în parte”, i-a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre moțiunea la adresa sa a trecut la vot în Parlament

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, 24 iunie 2020, moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, numită „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, semnată de 93 de deputaţi sociali democrați.

„În acest moment evoluția nu e ca la început, dar avem 180 de pacienți pe Terapie Internsivă, iar mortalitatea e de circa 15 persoane pe zi, noi trebuie să informăm în caz de comorbidități. Suntem o echipă guvernamentală care și-a făcut treaba. 165 de voturi pentru când în CD sunt 208 deputați PSD spune ceva. Premierul știe cum am lucrat, cum și ce s-a făcut în această perioadă”, a declarat Tătaru.

Moțiunea simplă a fost aprobată cu 164 voturi „pentru”, 85 „împotrivă” și 48 abțineri, în timp ce doi deputați nu au votat.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, numită „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, semnată de 93 de deputaţi ai Partidului Social Democrat, a fost dezbătută marți, 23 iunie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *