Prima pagină » Actualitate » Nelu Tătaru: „Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă”
Nelu Tătaru:

Nelu Tătaru: „Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă”

07 iun. 2020, 23:15,
Antonia Ceausu în Actualitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit în această seară despre situația în care se află România raportat la pandemia de coronavirus. Acesta a menționat că din 15 iunie în țară va fi în continuare stare de alertă. De asemenea acesta consideră că pe perioada verii va exista transmitere comunitară. Nelu Tătaru încearcă să conștientizeze populația cu privire la riscurile care există pe teritoriul României. Este imposibil care noul coronavirus să dispară deodată.

„Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate (…) Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată.

Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer ”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

De asemenea, Raed Arafat a afirmat că în toamnă este posibil să apară un nou val de coronavirus

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat că în toamnă este posibil să apară un nou val de coronavirus. „La toamnă este posibil să existe creșteri, mai ales că va reveni gripa sezonieră”, a spus Arafat la Gândul. Arafat a mai spus că de când au început măsurile de relaxare în România au apărut focare de coronavirus la mai multe companii şi că în continuare este necesară respectarea măsurilor de precauţie pentru a evita infectarea cu coronavirus.

„Încet-încet se vor relua activitățile. Lumea a mai trecut prin astfel de situații. Noi nu am avut așa zis-ul total lockdown. Dacă nu luai măsurile preventive, luai măsuri reactive încărcând sistemul sanitar și lucrând cu persoane care sunt bolnave, deci se închideau fabricile etc.”, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *