Prima pagină » National » Nelu Tătaru, despre Vlad Voiculescu: „Noi avem abordări diferite, eu sunt chirurg, el este economist”
Nelu Tătaru, despre Vlad Voiculescu:

Nelu Tătaru, despre Vlad Voiculescu: „Noi avem abordări diferite, eu sunt chirurg, el este economist”

01 feb. 2021, 19:35,
Antonia Ceausu în National

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a afirmat că la nivelul instituției pe care a coordonat-o a lăsat un raport în ziua în care a plecat din funcție. Acest document se referea la situația din spitale și a fost întocmit la scurt timp după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Nelu Tptaru, împreună cu ministerul Fondurilor Europene au pregătit o Ordonanță de Urgență pentru investiții în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din fonduri europene. OUG a fost citită în primă lectură în guvern. Totuși, după schimbarea cabinetului, acest document nu a mai fost adoptat.

„Am pregătit o ordonanță a Guvernului Orban care stipula ca pe fonduri europene să fie refacute instalațiile din spitale. Această ordonanță se afla pe masă pentru analizare. Ordonanța se află la nivelul ministerului Sănătății. Se aștepta avizarea de la cele două ministere: Sănătate și Fonduri Europene”, spune fostul ministru al Sănătății.

Nelu Tătaru a fost întrebat dacă a discutat cu Vlad Voiculescu despre raport și despre OUG. Fostul ministru al Sănătății a afirmat că nu a fost solicitat pentru acest lucru.

„N-am fost solicitat, noi avem abordări diferite, eu sunt chirurg, el este economist. (…) Cred că se impune punerea în practică a acestui plan de conformare, dincolo de orice discuție. Orice zi câstigată e o zi în plus, o zi în care nu mai permitem să se întâmple astfel de lucruri”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Moțiune simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu, depusă de PSD

Președintele social democraților, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi, 1 februarie 2021, faptul că partidul său se află în situația de a depune o moțiune de cenzură împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Mai mulți parlamentari ai Partidului Social Democrat i-au cerut astăzi demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, purtând pancarte cu acest mesaj în Parlamentul României. Înarmați cu pancarte negre cu mesajul ”Voiculescu – Demisia”, parlamentarii printre care s-a numărat și Mihai Fifor, fost ministru al Afacerilor Interne, i-au cerut acestuia să plece după tragedia de la Institutul ”Matei Balș”, unde opt persoane au murit în incendiul ce izbucnit într-o secție pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

Parlamentarii PSD au apărut cu pancartele când președintele PNL, Ludovic Orban, susținea o conferință de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *