Prima pagină » National » Nelu Tătaru despre starea de alertă. Ce declaraţii a făcut ministrul Sănătăţii
Nelu Tătaru despre starea de alertă. Ce declaraţii a făcut ministrul Sănătăţii

Nelu Tătaru despre starea de alertă. Ce declaraţii a făcut ministrul Sănătăţii

11 aug. 2020, 14:17,
în National

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că îşi propune o prelungire pentru starea de alertă. Totodată acesta a adăugat ca personalul medical este „obosit, dezamăgit”.

Ministrul Sănătăţii spera într-o stabilizare a numărului de cazuri zilnice la cifra de 1.200, însă pentru acest lucru Nelu Tătaru i-a rugat pe romani să repsecte regulile.

„Eu sper să rămânem la 1.2000, după estimările noastre ar trebui să ne așezăm într-un platou. Dar regula este respectarea precauțiilor. Dacă nu vom avea o transmitere accentuată, va scădea numărul de cazuri”, a spus Tătaru, adăugând că „crește numărul celor internați la Terapie Intensivă, iar semnalele de alarmă sunt când vor fi aglomerări la Unitățile de Primire-Urgență și pacienți la AŢI. Avem în jur de 1.030 de paturi AŢI ventilate, am plecat de la 840.”

Când se vor redeschide restaurantele

Nelu Tătaru a discutat atât despre starea de alertă dar şi despre redeschiderea restaurantelor. Ministrul a preizat ca acest lucru va fi posibil în funcţie de evoluția cazurilor și a precizat că „personalul medical este obosit, dezamăgit, pentru că cineva a nesocotit munca lor de luni de zile”.

„Personalul medical este obosit, este dezamăgit, pentru că cineva, să nu vorbesc în anumiți termeni, a nesocotit munca lor de luni de zile. Era o perioadă a concedilor, era o perioadă în care spitalele erau mai mult goale decât pline, astăzi vedem cu totul altceva.

De aceea am recomandat și am rugat să mai facem un efort pentru sănătatea românilor, chiar dacă este greu, chiar dacă unii au nesocotit munca noastră. Obosim și noi și la un moment dat obosesc și pacienții și nu mai pot lupta”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru propune o prelungire pentru starea de alertă

„În acest context, propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile”, a declarat Nelu Tătaru.

„Frica trebuie transformată în precauție. Dacă stăm cu drobul de sare, să ne întrebăm când ajunge și la noi, nu vom face decât, psihic, să ne închidem într-un glob, dar să fim și predispuși să luăm boala. Precauția rămâne regulă. Trebuie să purtăm masca, să ne spălăm pe mâini, să tușim în pliul cotului, în șervețel, în batistă. Dacă am respecta regulile, acest moment pandemic s-ar termina repede”, a conchis Tătaru.

Nelu Tătaru: ”În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide școala”

La începutul acestei luni Nelu Tătaru a făcut noi precizări cu privire la începerea noului an şcolar.

„Nu facem supoziții într-un context în care suntem la o lună și jumătate față de începutul școlii. În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide școala”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat fiind cum vede deschiderea anului școlar dacă se va menține evoluția epidemiei.

Anterior, premierul Orban a spus că școala va începe în condițiile pe care le va permite evoluția epidemiei. „Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei. Când vom avea toate datele pentru a furniza o informație corectă care să permită elevilor, profesorilor, părinților să se pregătească pentru noul an școlar. Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”, a afirmat Orban la acea vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`