Prima pagină » Actualitate » Nelu Tătaru, despre situația în care cazurile vor depăși 3.000: „Mergem în toată țara și căutăm paturi de Terapie Intensivă”

Nelu Tătaru, despre situația în care cazurile vor depăși 3.000: „Mergem în toată țara și căutăm paturi de Terapie Intensivă”

06 oct. 2020, 23:15,
Bianca Rebegea, în Actualitate

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a precizat ce se va întâmpla în situația în care cazurile de infectare cu noul coronavirus depăsesc 3.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Ce facem și cu aceste 2.500 de cazuri. Mergem în toată țara și căutăm paturi de Terapie Intensivă acolo unde sunt goale”, a spus ministrul.

Nelu Tătaru, despre situația în care cazurile vor depăși 3.000: „Mergem în toată țara și căutăm paturi de Terapie Intensivă”

Marți seara, 6 octombrie, la TVR 1, ministrul Sănătății a fost întrebat dacă se pune problema carantinei, dacă România va depăși 3.000 de cazuri. El a răspuns că nu există această perspectivă în momentul de față, fiindcă medicii acceptă tot ce vine în spitale, dar „suntem aceleași persoane în corpul medical, avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj”.

Ministrul a vorbit și despre vizita pe care a făcut-o marți în spitalele suport Covid din București și a afirmat că a observat aceeași muncă depusă la începutul pandemiei, doar că „una e să ai 200 de cazuri pe zi și alta e să ai 2.500 de cazuri pe zi”.

Nelu Tătaru a asigurat că medicii primesc toate cazurile, dar ar dori ca cei care sunt în pre-spitale și care contribuie la îmbolnăviri, să se gândească la faptul că aceste spitale nu sunt doar pentru COVID-19.

Apel făcut la părinți de Nelu Tătaru, în plină pandemie de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, face un apel la părinți în plină pandemie de COVID-19. Nelu Tătaru le cere acestora să colaboreze cu medicii pentru accelerarea vaccinării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare. Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de şase ani cu vaccinul tetraxim.

„Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru spune Ministerul Sănătății deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei-tetanosului-poliommielitei, hepatitei B

Ministrul Sănătății a precizat că ministerul Sănătății deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei-tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID-19.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de şase ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 şi 6 ani, astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

Ministerul Sănătății recomandă părinților să ceară medicului de familie vaccinarea copiilor

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *