Prima pagină » Actualitate » Nelu Tătaru, despre situația pandemiei din România: „În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii”
Nelu Tătaru, despre situația pandemiei din România:

Nelu Tătaru, despre situația pandemiei din România: „În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii”

19 iul. 2020, 18:15,
Antonia Ceausu în Actualitate

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a menționat că relaxarea măsurilor de prevenție din perioada imediat următoare stării de urgență au fost acceptate și de patronatele din sectorul HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele). De asemenea acesta a accentuat că, ținând cont de acest lucru, proprietarii teraselor ar trebui să respecte restricțiile impuse.

”În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Următoarele două săptămâni sunt cruciale“

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că evoluția epidemiei depinde foarte multe de ce se va întâmpla în următoarele două săptămâni.

„Următoarele două săptămâni sunt cruciale. Dacă evităm zone aglomerate, dacă purtăm măști în spații închise, putem lăsa timp corpului medical să gestioneze cazurile de acum din ATI. Sunt și previziuni sumbre, la o mie, o mie și ceva de cazuri pe zi, dar eu sper să nu ajungem acolo“, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Putem reveni pe panta descendentă

Minsitrul Sănătății  este optimsit, susținând că în perioada următoare situația se va putea echilibra.

„În acest moment suntem cam ca în aceeași periodă de creștere față de luna aprilie, dar acum avem măsuri de relaxare plus vid legislativ, consider că în decurs de două-trei săptămâni putem echilibra această situație să mergem pe o pantă descendentă”, a adăugat Nelu Tătaru.

Virgil Musta este pesimist

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a tras un semnal de alarmă privind numărul mare de forme severe şi critice de COVID – 19, el afirmând că o parte dintre cetăţeni nu respectă nicio regulă. Musta mai spune că spitalul în care activează se află într-o situaţie dificilă şi nu mai are loc pentru pacienţii infectaţi cu SARS CoV-2.

”Suntem într-o perioadă dificilă, în care numărul de cazuri de infecţie Covid-19 au crescut alarmant şi în judeţul Timiş. Consecutiv a crescut şi numărul de forme severe şi critice, precum şi de decese. Toate acestea se datorează şi faptului că o parte dintre concetăţeni nu repectă nicio regulă, dând crezare fake news-urilor, teoriilor conspiraţiei sau falselor îndemnuri la libertate. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa şi sănătatea lui, până în punctul în care pui în pericol sănătatea celorlalţi. Este în primul rând vorba despre respectul pentru ceilalţi, care ar trebui să primeze, indiferent de măsurile impuse sau nu de autorităţi”, a scris astăzi pe Facebook, medicul Virgil Musta.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit joi, la B1 TV, despre modul în care evoluează epidemia de coronavirus în România, cum am ajuns să avem chiar și 777 de infectări într-o singură zi. De asemenea, a precizat cât de importantă este izolarea persoanelor testate pozitiv, chiar dacă nu au simptome, ce ne așteaptă pe viitor și cât de pregătit este sistemul sanitar românesc pentru o eventuală răspândire chiar mai agresivă a SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *