Prima pagină » Actualitate » Nelu Tătaru, despre cei care instigă la nerespectarea măsurilor: „Bagatelizarea poate da semne că încă există acea infecţie coronavirus!“ – UPDATE
Nelu Tătaru, despre cei care instigă la nerespectarea măsurilor: „Bagatelizarea poate da semne că încă există acea infecţie coronavirus!“ - UPDATE

Nelu Tătaru, despre cei care instigă la nerespectarea măsurilor: „Bagatelizarea poate da semne că încă există acea infecţie coronavirus!“ – UPDATE

23 iun. 2020, 09:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Nelu Tătaru, despre cei care instigă la nerespectarea măsurilor. Ministrul Sănătății critică dur atitudinea anumitor persoane din această perioadă care instigă la nerespectarea măsurilor de prevenire a transmiterii infecției cu coronavirus. „Cred că politicul a venit prea repede peste medical”, spune Nelu Tătaru.

UPDATE: Este decizie oficială, România continuă să interneze bolavii asimptomatici, chiar dacă OMS a decis că aceștia au șanse reduse de a infecta pe cineva cu coronavirus. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat propunerea Comisiei de management clinic şi epidemiologic al infecţiei COVID a Ministerului Sănătății privind modificarea criteriilor de externare pentru pacienții cu afecțiunea COVID 19.

Știre inițială

Nelu Tătaru, despre cei care instigă la nerespectarea măsurilor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că este îngrijorătoare atitudinea celor care instigă la nerespectarea măsurilor în contextul stării de alertă.

„Îngrijorătoare este atitudinea celor care instigă la nerespectarea acestor precauţii şi este foarte grav acest lucru. Marea masă a românilor au respectat şi au răbdat trei luni. Să ajungi de o lună de zile să îi strici toată perioada, răbdarea, suferinţa pe care a strâns-o prin a-i arăta că nu a fost nimic…

Am văzut de 10 zile că această bagatelizare poate da semne că încă există acea infecţie coronavirus, nu că nu a fost nimic. Şi poate unii dintre cei care erau mari contestatari au trecut prin această suferinţă.

Cred că politicul a venit prea repede peste medical, în vreme ce economicul este cel care ne arată tuturor unde suntem”, a declarat Nelu Tătaru luni seara.

Nelu Tătaru a dezvăluit că până în acest moment au fost testaţi 371.000 de români şi au fost efectuate 610.000 de teste.

Nelu Tătaru, ce se întâmplă cu persoanele asimptomatice

Ministrul Sănătății a anunțat noile modificări care apar în cazul persoanelor infectate cu coronavirus care sunt asimptomatice. Acestea vor petrece mai puțin timp în spitale decât cele simptomatice.

„La propunerea grupului tehnic din cadrul Ministerului Sănătății, grupului științific care se ocupă de evaluări, marți vom semna un ordin de ministru prin care tot pacientul asimptomatic sau simptomatic ușor va beneficia de o internare de 10 zile, în a 7-a zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la 10 zile să meargă acasă, dacă este pozitiv, dar nu mai avem simptome de cel puțin 3 zile, la cei ușor simptomatici, la cei asimptomatici nu am avut simptome, la 10 zile va pleca acasă, cu izolare la domiciliu până la 14 zile, sub supravegherea medicului de familie”, a declarat Nelu Tătaru.

Transmiterea comunitară de COVID-19 este în creștere în România

Avertismentul lui Nelu Tătaru! Ministrul Sănătății a subliniat că transmiterea comunitară de COVID-19 este în creștere în România și că dacă situația se menține la fel, va fi nevoie de anumite restricții pentru anumite focare. Tătaru a vorbit despre pacienții asimptomatici, dar și despre formele cazurilor de infecție cu coronavirus, comentând evoluția epidemiologică din ultima period. Ieri a fosta cincea zi consecutivă în care s-au înregistrat peste 300 de îmbolnăviri depistate pe un interval de 24 de ore.

„Începând cu 15 mai, am avut trei perioade de relaxare. Odată cu aceste măsuri de relaxare era previzibilă o creștere a numărului de cazuri de la o zi, la alta. Fiecare măsură de relaxare a fost însoțită și de un cadru al unor norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării unor măsuri de relaxare. Că au fost activități economice sau nu, aceste norme trebuie respectate în continuare, atât de cei care desfășoară activitatea economică relaxată, cât și de populația civilă, care trebuie să respecte regulile de igienă, precum și distanțarea fizică”, a declarat Nelu Tătaru.

Trebuie respectate în continuare regulile

Tătaru crede că transmiterea comunitară nu poate fi oprită, dar poate fi limitată respectând regulile de distanțare fizică, portul măștii în spații închise, în transport în comun, evitarea locurilor aglomerate și regulile de igienă.

„Cât timp nu vom păstra aceste reguli, vom avea o transmitere comunitară accentuată, iar transmiterea comunitară va atrage după sine și niște reguli în care să putem restricționa anumite focare, anumite zone sau anumite localități”, a adăugat Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *