Prima pagină » Coronavirus » Nelu Tătaru, declarații despre cel de-al doilea val de coronavirus
Nelu Tătaru, declarații despre cel de-al doilea val de coronavirus

Nelu Tătaru, declarații despre cel de-al doilea val de coronavirus

19 iun. 2020, 17:59,
Elena Nicoleta Bujor, în Coronavirus

Nelu Tătaru, declarații despre cel de-al doilea val de coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prezent în judeţul Vrancea, unde sunt nu mai puțin de 893 de cazuri de coronavirus, dintre care aproape o sută raportate în ultimele zile a declarat, vineri, 19 iunie 2020, faptul că România are de patru zile peste 300 de cazuri, iar de şapte zile numărul creşte constant.

Nelu Tătaru, declarații despre cel de-al doilea val de coronavirus

Nelu Tătaru, declarații despre cel de-al doilea val de coronavirus. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a declarat vineri, 19 iunie 2020, că speră ca în perioada imediat următoare să revenim ca număr de cazuri într-un context în scădere. Tătaru este îngrijorat și speră să nu fie al doilea val de infecție cu noul coronavirus. Astfel, acesta îndeamnă populația să fie precaută și să respecte în continuare restricțiile prevăzute de autorități.

”Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca număr de cazuri într-un context în scădere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creştere. Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia. Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”, a declarat ministrul.

Acesta afirmă că sunt spitale cu tendinţă de suprapopulare. Cetățenii trebuie să se obișnuiască cu această transmitere comunitară. Și trebuie să ne pregătim de momentul toamnă-iarnă. Ce va fi, totul va depinde numai de noi.

„E nevoie de multă colaborare între spitale Covid si spitalele suport, mai avem o perioadă pe care trebuie să o gestionăm, nu am terminat partea ascendentă. Sper să fie o creştere progresivă şi sporadică, nu una exponenţială, ca să ne gândim ca la 1 iulie să avem o alta măsură de relaxare, iar la 15 iulie-inceputul lunii august să avem o viaţă cvasi-normală, dar depinde numai de noi.

Trebuie să ne obişnuim să trăim cu această transmitere comunitară, dar subliminală, nu accentuată, trebuie să pregătim momentul toamna-iarnă. Totul depinde de noi”, a mai declarat în Vrancea, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Media cazurilor s-a dublat într-o săptămână

La rândul său, profesorul Alexandru Rafila a declarat vineri, 19 iunie 2020, că media numărului de noi cazuri de Covid-19 s-a dublat în ultima săptămână.

„Avem o săptămână de creștere de la 150 de cazuri în medie, la 265. Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri față de media săptămânii anterioare.

S-a stabilizat procentul cazurilor pozitive la 3%, zilnic, față de 1 – 1,5% cât aveam acum 3 – 4 săptămâni. Ne-am întors la o valoare mult mai importantă față de perioada de la sfârșitul stării de urgență. Să vedem dacă această creștere se stabilizează în jurul acestei valori”, a declarat Rafila.

Până astăzi, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate şi externate. Până astăzi, 1.484 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 18.06.2020 (10:00) – 19.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (6 bărbaţi şi 5 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Botoşani, Brăila, Braşov, Dâmboviţa Dolj, Iaşi, Bucureşti, Sălaj, Sibiu şi Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *