Prima pagină » Actualitate » Nelu Tătaru dă noi detalii despre starea medicului erou de la ATI Piatra Neamț
Nelu Tătaru dă noi detalii despre starea medicului erou de la ATI Piatra Neamț

Nelu Tătaru dă noi detalii despre starea medicului erou de la ATI Piatra Neamț

22 nov. 2020, 15:17,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a oferit, duminică, 22 noiembrie, noi detalii despre starea medicului erou de la ATI Neamț.

Nelu Tătaru a declarat că starea medicului Cătălin Denciu este staționară, iar săptămâna viitoare va fi supus unei intervenții chirurgicale.

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Soția lui va merge în Belgia“

Nelu Tătaru a menționat că soția medicului va merge și ea săptămâna viitoare în Belgia, pentru a fi alături de el atunci când o să fie detubat.

„Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a spus ministrul Sănătății.

Cătălin Denciu, medicul erou, se află internat la o clinică din Belgia. Acesta a fost transportat cu aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România și este supravegheat în permanență de medici.

Încă două persoane care au fost aduse la spitalul mobil Lețcani de la Spitalul Piatra-Neamț au murit

Încă două persoane care au fost aduse la spitalul mobil Lețcani de la Spitalul Piatra-Neamț au murit. Numărul deceselor a ajuns la 15. La spitalul de la Lețcani mai sunt în viață doar doi pacienți dintre cei transferați de la Spitalul Piatra-Neamț.

„Dintre cei șase pacienți veniți de la Piatra Neamț, din nefericire, patru i-am pierdut! Erau pacienți cu vârste de peste 60 de ani și cu morbidități și care aveau infecții cu SARS-COV2. Nu s-a pus problema vreunor leziuni care să se fi datorat unor arsuri. Avem încă doi pacienți veniți de la piatra neamț care sunt în viață. Mai sunt încă doi pacienți veniți de la București, o femeie în vârstă de 33 de ani, cu factor de risc și încă un bărbat, cu vârsta de peste 70 de ani. Cei doi se află în Terapie Intensivă. Urmărim evoluția lor“, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț.

O femeie în vârstă de 68 de ani, al treisprezecelea deces

Joi, 19 noiembrie, încă o persoană care a fost adusă la spitalul mobil Lețcani de la Spitalul Piatra-Neamț a murit. Femeia în vârstă de 68 de ani fusese transferată în urma incendiului care a avut loc în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Piatra Neamț. Aceasta avea comorbidități. Este al treisprezecelea deces produs în urma tragediei care a avut loc la finalul săptămânii precedente.

În noaptea fatidică și-au pierdut viața zece pacienți care se aflau internați la secția ATI care a fost cuprinsă de flăcări. Pacienții din fericire nu au suferit arsuri însă mebrii ai echipei medicale au fost răniți. Unul dintre medicii care erau de gardă la această secție a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului. Pentru a primi îngrijirile medicale necesare și pentru a nu i se agrava starea, dr. Cătălin Denciu a fost transferat la Spitalul Militar Reine Astrid din Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *