Prima pagină » National » Nelu Tătaru așteaptă o evaluare a cazurilor de infecţii nosocomiale: „Evaluăm fiecare pacient”

Nelu Tătaru așteaptă o evaluare a cazurilor de infecţii nosocomiale: „Evaluăm fiecare pacient”

21 oct. 2020, 21:15,
Bianca Rebegea în National

Miercuri, 21 octombrie, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat în cadrul unei vizite la Cluj că este în așteptarea unei evaluări a tuturor cazurilor de infecţii nosocomiale, pentru fiecare spital care a înregistrat focare de COVID-19. De asemenea, el a explicat că o infecție nosocomială reprezintă „infecţie apărută în spital, la 48 de ore de la internare, pe parcursul spitalizării, până la 30 de zile de la externare.”

„Pacienţii cu COVID desfăşuraţi în focarele din spitale sunt cei care au un caz princeps, sunt cei care sunt contacţi şi iau acea boală în spital. O infecţie nosocomială înseamnă infecţie apărută în spital, la 48 de ore de la internare, pe parcursul spitalizării, până la 30 de zile de la externare. Avem în evaluare în acest moment tot ce înseamnă DSP-uri pentru fiecare spital în parte, fiecare focar desfăşurat.

Aştept o evaluare”, a spus Nelu Tătaru, care a vizitat Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul Municipal Cluj-Napoca, relatează Agerpres.

Potrivit informațiilor deținute de acesta, există 4.825 de pacienţi care au fost în astfel de focare şi fiecare este evaluat.

„Există focare, au fost aceste cazuri. Noi avem în acest moment 346 de focare de la începutul acestei pandemii, cu 4.825 de pacienţi care au fost în aceste focare. Evaluăm fiecare pacient”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Klaus Iohannis a cerut o informare privind infecțiile nosocomiale

Luni, 19 octombrie, Klaus Iohannis, președintele României, a declarat că va face o solicitare Ministerului Sănătăţii să ofere o informare privind infecțiile nosocomiale.

„Despre infecţiile nosocomiale voi cere o informare la Ministerul Sănătăţii, după care putem să vedem de ce s-a raportat zero. Mi se pare cel puţin ciudat, în condiţiile în care s-au luat măsuri de îmbunătăţire a situaţiei, dar de la ce am avut la zero cred că este cale lungă şi voi cere o explicaţie pentru asta”, a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Nelu Tătaru, în vizită la spitalele din Cluj-Napoca

După ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori în Cluj-Napoca, în ultimele săptămâni, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a vizitat de urgență Spitalul de Boli Infecţioase, dar şi Spitalul Municipal, pentru a face o verificare.

Astfel, după ședința avută cu personalul medical, Nelu Tătaru a anunțat că au fost stabilite măsuri la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

În ceea ce privește paturile de la terapie intensivă, ministrul a arătat că:

“Sunt 52 de paturi de terapie intensivă. Avem spitalul Clujana cu 100 de paturi pentru patologie, simptomatologie medie şi 17 paturi pentru terapie intensivă, în acest moment fiind operaţionalizate doar 6”, a spus ministrul Sănătăţii în conferinţa de presă.

Ministrul Sănătății a cerut o reevaluare la tot ce ține de tratament, reevaluare la protocoale, necesar de personal, necesar de medicamente şi o altă abordare în acest moment în pandemie.

“Revin de fiecare dată cu plăcere aici la spitalul de Boli Infecţioase din Cluj Napoca. Ei sunt eroii cei din linia întâi. Au intrat primii vor ieşi ultimii din această luptă. Am avut o discuţie cu personalul medical. Necesar, reevaluare la tot ce înseamnă tratament, reevaluare la protocoale, necesar de personal, necesar de medicamente şi o altă abordare în acest moment în pandemie”, a spus Nelu Tătaru în conferinţa de presă.

Nelu Tătaru și-a anunțat vizita, în cursul acestei săptămâni, și la Sibiu și Brașov, cu scopul evaluării situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`