Nelu Tătaru a anunțat reguli speciale pentru alegerile locale ce vor avea loc în cinci săptămâni. Data stabilită pentru acestea este 27 septembrie. Alegerile din acest an se vor desfăşura în condiţii speciale din cauza pandemiei de coronavirus.
Nelu Tătaru a anunțat reguli speciale pentru alegerile locale
Nelu Tătaru a anunțat reguli speciale pentru modul în care se vor desfăşura alegerile locale. Ministrul a dezvăluit faptul că alegătorii vor fi obligaţi să respecte anumite reguli în secţiile de votare.
Aceleaşi reguli vor trebui respectate cu stricteţe şi de către membrii comisiei de votare, pentru a nu risca o răspândire a virusului în rândul populaţiei.
„Noi pregătim, în acest moment, un ghid la tot ceea ce înseamnă secţii de votare, alegători, la tot ce înseamnă comisia de votare. Sunt în lucru. Rămân de bază aceleaşi reguli: distanţarea, igienă, dezinfectantul, acea mască, iar în secţiile de vot vor fi şi mănuşile”, a declarat Tătaru la Realitatea PLUS.
„Având în vedere că avem tot felul de obiecte personale care circulă acolo, portul mănuşilor este obligatoriu. Noi, ca şi minister al Sănătăţii, pregătim o hotărâre de Guvern în care să facem acel necesar pentru fiecare secţie de votare pentru aceste elemente”, a completat Tătaru.
Nelu Tătaru a anunțat reguli speciale pentru alegerile locale
Data stabilită pentru alegerile locale din 2020 este 27 septembrie. Această decizie a fost luată cu toate că ţara noastră afla în plină pandemie de Covid-19 și numărul de infectări zilnice cu Covid-19 este în creștere.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că alegerile vor avea loc pentru că Guvernul Orban se va asigura că vor fi luate toate măsurile de protecție necesare.
Nelu Tătaru, despre începerea anului școlar
La fel ca şi în cazul alegerilor locale şi începerea anului şcolar se vor impune anumite reguli speciale.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a firmat că elevii din clasele mici ar trebui să poarte mască de protecție în mod obligatoriu. Acesta consideră că dascălii ar trebui să introducă această măsură prin intermediul unui joc.
„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină că o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a precizat Nelu Tătaru.
„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a explicat ministrul.