Prima pagină » Culinar » Negresă pufoasă și cremoasă, un desert irezistibil. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

Negresă pufoasă și cremoasă, un desert irezistibil. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

03 nov. 2022, 12:59,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu, ideală este o negresă pufoasă și cremoasă, un desert irezistibil pentru cei dragi. Această prăjitură este ușor de făcut, iar aroma sa va aminti de vremea copilăriei. Pentru a ne încânta papilele gustative cu o negresă gustoasă și pufoasă, trebuie să ținem cont de câteva trucuri, iar succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă.

Negresă pufoasă și cremoasă, un desert irezistibil

Când vine vorba de desert, gospodinele se între în tot felul de rețete. Preferata multora dintre noi este negresa pufoasă și cremoasă. Această prăjitură are o aromă aparte și un aspect inedit, fiind desertul perfect la mesele festive. Negresa poate fi făcută simplă, de post sau cu ciocolată și nucă.

Pentru a obține o prăjitură pufoasă și gustoasă trebuie să avem în vedere câteva trucuri simple din rețeta buncii, iar succesul culinar va fi garantat. Negresa poate fi făcută la ceas aniversar alături de alte deserturi rafinate, dar poate fi pregătită și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm acasă cu un adevărat deliciu.

Pe lângă această prăjitură savuroasă, putem pregăti pentru iubitorii de deserturi tradiționale și o negresă cu gem de prune, aromată, gustoasă și cu blat pufos. Cu siguranță vom obține la final un desert irezistibil, pe placul tuturor celor de la masă.

Cum să pregătești acasă o prăjitură aromată și rafinată

Dacă vrem să facem acasă o negresă pufoasă și cremoasă vom avea nevoie de 250 g de zahăr, 50 ml de ulei, 150 g de unt, 200 ml de lapte, 1 linguriță de praf de copt, 2 ouă, 60 g de făină, esență de vanilie, un vârf de sare, 5 linguri de cacao, 30 g de ciocolată neagră și 50 g de miez de nucă, iar pentru glazură vom folosi 100 g de ciocolată neagră, 50 g de frișcă lichidă și 50 g de unt.

Se bat albușurile până când capătă o textură spumoasă, apoi într-o cratiță se pune la foc mic untul împreună cu zahărul, 4 linguri de cacao, esența de vanilie, uleiul și laptele. Se amestecă ușor până când zahărul se topește și toate ingredientele se omogenizează. Când este gata, se ia compziția de pe foc și se lasă la răcit.

După aceea se amestecă făina cu praful de copt, sarea și 1 lingură de cacao, apoi se adaugă sosul făcut înainte. Se adaugă și compoziția de albușuri, apoi se pun și gălbenușurile bătute spumă anterior. Se amestecă foarte bine și se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt. Se pune negresa la cuptor și se testează dacă este coaptă suficient aplicând testul cu scobitoarea.

Între timp pregătim glazura delicioasă. Se pune ciocolata la topit într-o cratiță și se adaugă ulterior frișca lichidă. Se amestecă ușor apoi se adaugă și untul și se lasă la foc mic până când toate ingredientele se topesc și obținem o compoziție cremoasă și fină. Când glazura este gata, se ia de pe foc.

Se scoate negresa pufoasă din cuptor și se lasă puțin la răcit apoi se toarnă deasupra glazura de ciocolată și se întinde în strat uniform. Cu siguranță, vom obține o prăjtură aromată, gustoasă și cu un aspect deosebit.

Pentru a obține o negresă pufoasă și cremoasă, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat. Această prăjitură gustoasă este ideală la mesele festive alături de alte deserturi rafinate și delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *