Breaking News
Iată o rețetă delicioasă de negresă de post.
Ingrediente:
- 1 cană şi jumătate de zahăr
- 1 cană şi jumătate de apă
- 3 căni de faină
- 3 linguri cu vârf de cacao
- 4 linguri de ulei
- 1 esenţa de rom
- 1 praf de copt
- 1 plic de zahăr vanilat
- 100g de stafide
- 100g nucă mărunţita
- 1 praf de sare
Pentru glazura de ciocolată:
- 6 linguri de apă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de ulei
- 2 linguri de cacao
Mod de preparare:
Blat:
Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează apoi cu făină. Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace negresa la cuptor ( încălzit în prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru că nu mai creşte blatul. Se încearcă cu o scobitoare dacă prăjitura este coaptă. Se înfige scobitoarea în blat şi dacă iese curată, înseamnă că negresa este făcută. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.
Glazura de ciocolată
Se pun într-o crăticioara toate ingredientele şi se fierb câteva minute până se îngroaşă compoziţia. Trebuie să aibă consistenţa unei smântâni. Glazura se toarnă apoi caldă şi se întinde cu o lingură peste blatul scos din cuptor şi răcit.