Ingrediente:
200 gr faina
3 linguri de suc proaspat de lamaie
coaja rasa de la doua lamai
150 gr nuca de cocos
250 gr unt
350 gr zahar pudra
4 oua
zahar pudra pentru decor si doua linguri de nuca de cocos in plus
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180 ºC si pregateste tava pentru copt. Trebuie putin unsa cu unt si tapetata usor cu faina Topeste untul intr-o cratita la foc mediu pana se lichefiaza, dar amesteca astfel incat sa nu fiarba. Cand este lichid, da-l deoparte. Pune zaharul si nuca de cocos si amesteca bine pana se omogenizeaza si se racoreste complet. Adauga coaja de lamaie si amesteca. Adauga pe rand ouale si amesteca bine dupa fiecare. Compozitia trebuie sa fie omogena si lucioasa.
Adauga faina (cernuta inainte) si sucul de lamaie si amesteca bine. Toarna compozitia in tava pregatita si coace timp de 30 de minute sau pana cand scobitoare introdusa in centrul iese curata. Este bine sa nu se rumeneasca deasupra si sa ramana aurie. Pune in blender nuca de cocos rasa si zaharul pentru decor si adauga cateva picaturi de lamaie. Omogeniseaza cu doar cateva impulsuri. Trebuie sa rezulte un amestec nisipos pe care il presari deasupra prajiturii, imediat ce ai scos-o din cuptor.
Las-o sa se raceasca in tava si o poti taia in patrate.
sursa: femeia