Prima pagină » Culinar » Negresă de post cu glazură. Cum să pregătești acasă prăjitura copilăriei

Negresă de post cu glazură. Cum să pregătești acasă prăjitura copilăriei

21 oct. 2022, 14:43,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert savuros, ideală este gustoasa negresă de post cu glazură. Această prăjitură este pufoasă, aromată și are un aspect deosebit. Pentru a obține la final un adevărat deliciu trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Iată cum să pregătești acasă prăjitura copilăriei.

Negresă de post cu glazură

Atunci când vrem să pregătim acasă un desert gustos și pufos, ideală este o negresă de post cu glazură. Această prăjitură este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Negresa este desertul copilăriei și poate fi pregătită la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui adevărat deliciu.

Negresa are o textură fină, este aromată și ideală în zilele de post, când dorim să ne încântăm papilele gustative cu un desert savuros. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale făcute după rețeta bunicii, putem pregăti și o prăjitură cu gem și aluat răzuit. Aceasta se face foarte ușor și cu câteva ingrediente, însă la final vom obține un desert irezistitibil.

De asemenea, putem să îi surprindem pe cei dragi de la masă și cu un pandișpan cu cremă de zahăr ars, ideal la mesele de sărbătoare. Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, gustoase și rafinate.

Negresa de post cu glazură este desertul perfect în zilele cu restriții alimentare. Dacă folosim câteva ingrediente și arome inedite, vom transforma cel mai simplu desert într-un adevărat spectacol culinar.

Rețeta cu care vei pregăti acasă desertul copilăriei

Pentru a pregăti o delicioasă negresă de post cu glazură vom avea nevoie de 1 cană de zahăr, 1 cană de apă, 3 căni de făină, 3 linguri de cacao, 1 cană de ulei, 100 g de nuci pisate, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 1 esență de rom și 1 pliculeț de zahăr vanilat. Pentru glazură vom folosi 6 linguri de apă fierbinte, 6 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei și 2 linguri de cacao.

Mai întâi se pregătește aluatul pentru savuroasa negresă. Într-un vas mare se amestecă toate ingredientele, în afară de cele pentru glazură, până când obținem o compoziție cremoasă și omogenă. Pentru un plus de savoare, putem adăuga în aluatul pentru prăjitură și puțină coajă rasă de lămâie sau de portocală.

Într-o tavă întinsă, tapetată cu făină și unsă cu ulei, se toarnă aluatul pentru prăjitură. Se dă la cuptor la foc mediu timp de 30 de minute. Putem verifica dacă aluatul este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate prăjitura de la cuptor și se lasă la răcit.

După aceea vom pregăti glazura pentru delicioasa negresă de post. Într-un bol mare se amestecă zahărul cu cacao, apoi se adaugă uleiul și se amestecă din nou până când se omogenizează. Peste această compoziție se tornă apa fierbinte. După ce glazura capătă o textură cremoasă, se toarnă peste prăjitură și se uniformizează. La final, se porționează negresa pentru a fi servită. Cu siguranță, vom obține o prăjitură gustoasă și pe placul tuturor de la masă.

Negresa de post cu glazură este delicioasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *