Prima pagină » Culinar » Negresă de post cu apă minerală. Rețetă simplă pentru toți

Negresă de post cu apă minerală. Rețetă simplă pentru toți

23 mart. 2022, 11:07,
BZI.ro, în Culinar

Cu siguranță v-ați gândit să faceți o rețetă de post cu apă minerală pentru a fi mai aerată decât de obicei. Iar decizia voastră este una înțeleaptă.

Pentru negrese se poate folosi și o combinație de lapte cu apă minerală, dar fiind de post ne vom referi doar la apa minerală. Rețetele de negrese pot varia de la o casă la alta, dar cu siguranță sunt pe placul tuturor. Dacă ne gândim la ingrediente, vor fi cam aceleași dor că vom exclude oul și laptele.

Negresă de post cu apă minerală. Textura aerată

Dacă vreți să oferiți o textură mai aerată prăjiturii dumneavoastră, apa minerală ar putea oferi acest lucru. Ingredientele sunt puse într-o cantitate orientativă și aproximativă pentru a vă permite pe viitor să faceți schimbări în această privință.

faina alba de grau

Se recomanda folosirea unei faini de prajituri, de tipul 000

Deși ar părea mai simplu să amestecăm făina cu cacao, iar apoi să adăugăm apa, vom obține astfel un aluat de cacao, iar procesul destul de îngreunat. Motiv pentru care se recomandă folosirea unei ape călduțe, iar deasupra ei se varsă făina amestecată deja cu cacao. Apa daca are o temperatura de 30 de grade este perfect, putem pune și zaharul.

Se poate lăsa sticla de apă minerală într-o oală cu apă fierbinte pentru câteva minute, iar când simțim că s-a încălzit putem s-o folosim. Pentru rețeta noastră de negresă vom folosi 300ml de apă minerală, iar zahăr 150 de grame. În apă rece, zahărul se dizolvă mai greu, iar așa ne ușurăm munca. Apoi cu mixerul sau telul se tot pune din amestecul de făină cu cacao, până se obține textura ciocolatie specifică (4 linguri de cacao și 300 de grame de făină albă).

recipient cu ulei

Uleiul este necesar pentru a se gati uniform si desprinde fara probleme

Când totul devine omogen, putem adăuga ultimele retușuri, anume 100 mL de ulei de floarea soarelui și o esență de vanilie sau portocale. Uleiul este esențial căci astfel se evită lipirea prăjiturii de foaia de copt, dar o face și mai pufoasă. Dacă doriți mai puteți adăuga diverse lucruri în ea, precum nuci sau floricele de ciocolată, chiar și fructe uscate.

Acum că noi am folosit apă minerală, ne putem gândi că nu mai este nevoie de praful de copt sau bicarbonat, iar aici avem dreptate doar pe jumătate. Apa fiind călduță când am folosit-o și datorită faptului că am amestecat bine compoziția cu mixerul sau telul, a făcut ca o cantitate mare de acid să se evapore. Așadar, un plic de praf de copt va fi încă necesar pentru a fi siguri că prăjitura va fi o reușită totală.

cuptor cu negresa de post cu apa minerala

In cazul in care nu nu aveti grade la cuptor, un foc mediu este perfect

Pornitul cuptorului. Final de rețetă

Acum că avem o compoziție care este deja gata, trebuie doar să pregătim cuptorul și tăvile. Temperatura la care aceasta se va face este în jur de 160-170 de grade, la fel ca și în cazul altor prăjituri. În tavă avem nevoie de o foaie de copt pentru a ieși totul perfect, timpul la cuptor este in jur de 40 de minute, testarea se face cu scobitoarea.

La foc mediu negresa de post cu apă minerală se va face uniform fără nicio problemă. Iar la final pentru a oferi un aspect mai deosebit, putem folosi niște ornamente de ciocolată sau nucă de cocos. Bineînțeles există și opțiunea de a le face în stil clasic cu zahăr pudră vanilat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *