Prima pagină » Culinar » Negresă cu vișine. Un desert gustos și rafinat

Negresă cu vișine. Un desert gustos și rafinat

16 iun. 2023, 12:37,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert savuros ca în vremea copilăriei, putem face rapid o negresă cu vișine. Aceasta are o aromă aparte, este pufoasă și delicioasă, fiind pe placul multora dintre noi. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu o prăjitură irezistibilă. Iată cum poți pregăti la tine acasă un desert gustos și rafinat.

Negresă cu vișine

Atunci când vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert încântător, putem pregăti o negresă cu vișine. Aceasta se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale ca în vremea copilăriei, ideală este negresa cu vișine.

Pentru ca prăjitura negresă să fie pufoasă și fină trebuie să ținem cont de câteva secrete când vine vorba de prepararea compoziției. Acest desert poate fi făcut simplu, cu ciocolată, cu fructe sau cu gem de prune. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. La fel de bine putem face acasă și niște clătite pufoase și gustoase umplute cu ciocolată, cu brânză sau cu diferite tipuri de dulceață.

Negresa făcută cu vișine are o savoare aparte, un aspect deosebit și este perfectă la mesele festive alături de alte bucate alese. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite când vine vorba de delicioasa prăjitură negresă.

Rețeta cu care vei pregăti desertul copilăriei

Pentru delicioasa negresă cu vișine vom avea nevoie de 200 g de ciocolată, 200 g de unt, 250 g de zahăr, 5 ouă, 200 g de făină, 50 g de cacao, 10 g de praf de copt, esență de vanilie și 300 g de vișine.

Mai întâi se spală vișinele, se scot sâmburii și se lasă la scurs vișinele într-o sită. Într-o cratiță se pune ciocolata împreună cu untul la topit și se amestecă din când în când. După aceea, într-un bol separat se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și esența de vanilie și se amestecă din nou.

Peste compoziția obținută se toarnă amestecul de ciocolată cu unt și se amestecă foarte bine. Ulterior, se amestecă făina cu praful de copt și 50 g de cacao, apoi se adaugă totul peste compoziția de ciocolată și se amestecă din nou cu o spatulă sau o lingură mare.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția pentru negresă și se adaugă vișinele deasupra, din loc în loc. Se pune negresa la cuptor timp de 50 de minute și se poate verifica dacă prăjitura este gata aplicând testul cu scobitoarea. Când este coaptă suficient, se scoate negresa cu vișine din cuptor, se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servită. Pentru un aspect deosebit și un plus de savoare putem pudra prăjitura cu un pic de zahăr vanilat.

Negresa cu vișine este gustoasă, pufoasă și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, vom obține un desert de casă delicios și pe placul tuturor celor de la masă. Negresa cu vișine poate fi pregătită la mesele festive alături de alte deserturi rafinate și aromate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *