Prima pagină » Culinar » Negresă cu nucă. Rețeta bunicii cu care vei pregăti desertul copilăriei

Negresă cu nucă. Rețeta bunicii cu care vei pregăti desertul copilăriei

14 nov. 2023, 09:07,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă o prăjitură pufoasă, aromată și gustoasă, putem face o negresă cu nucă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta bunicii cu care vei pregăti desertul copilăriei.

Negresă cu nucă

Delicioasa negresă cu nucă are o savoare aparte, este pufoasă și incredibil de gustoasă. Această prăjitură le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Negresa poate fi făcută de post, dar la fel de bine se face cu lapte, ciocolată, cu miez de nucă, fructe congelate sau proaspete și cu o glazură de ciocolată.

Negresa făcută cu nucă este pe placul multora dintre noi și este ideală de pregătit la orice masă și la orice ocazie. Acest desert se face rapid, cu doar câteva ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație.

Pe lângă prăjitura negresă cu nucă putem face pentru cei dragi și un pandișpan pufos și aromat. Acest desert se poate servi și dimineața alături de o cafea aromată. La fel de bine îi putem cuceri pe cei de la masă cu o prăjitură cu bezea, afine și cremă de mascarpone. Desertul are un aspect deosebit și o aromă aparte.

Prăjitura negresă cu nucă este delicioasă, pufoasă și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil

Pentru delicioasa negresă cu nucă vom avea nevoie de 200 g de zahăr, 300 g de făină, 210 ml de lapte, 50 g de cacao, 250 g de unt, 4 ouă și 10 g de praf de copt, ingrediente necesare pentru blat. Pentru însiropat blatul vom folosi 200 ml de cafea, 2 lingurițe de esență de rom, iar pentru glazură vom avea nevoie de 350 g de ciocolată, 2 lingurițe de ulei și 150 g de miez de nucă.

Mai întâi vom pregăti blatul de prăjitură. Într-o cratiță se pune la foc mic zahărul împreună cu laptele, untul și cacao. Se amestecă totul foarte bine până când untul se topește și compoziția începe să fiarbă.

După aceea se amestecă făina cu praful de copt apoi se adaugă câte puțin în compoziția de ciocolată. Se adaugă ouăle și se amestecă foarte bine. Compoziția de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor timp de 20 de minute. După ce este gata blatul, se scoate din cuptor și se toarnă peste blat siropul obținut din cafeaua aromată și esența de rom.

Ultimul pas constă în pregătirea glazurii. Ciocolata se rupe în bucățele și se pune la topit într-o cratiță cu 2 linguri de ulei. Se amestecă foarte bine până când se topește ciocolata pe baie de aburi apoi se adaugă miezul de nucă mărunțit. Delicioasa glazură se toarnă peste blat și se întinde uniform.

Negresa cu nucă se pune la frigider timp de câteva ore apoi se scoate și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă. Prăjitura negresă cu nucă este aromată, pufoasă și incredibil de gustoasă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024