Prima pagină » Culinar » Negresă cu mascarpone și glazură de ciocolată! Iată cum să faci un desert irezistibil de gustos!

Negresă cu mascarpone și glazură de ciocolată! Iată cum să faci un desert irezistibil de gustos!

28 mart. 2025, 08:52,
Redacția BZI în Culinar

Dacă ești în căutarea unui desert cremos și cu un gust intens de ciocolată, negresa cu mascarpone este alegerea perfectă. Textura sa pufoasă, combinată cu finețea cremei de mascarpone, transformă fiecare înghițitură într-un răsfăț delicios.

Negresa este unul dintre acele deserturi clasice care nu se demodează niciodată, iar atunci când îi adăugăm un strat generos de cremă de mascarpone, devine și mai gustoasă. Fie că vrei să îți surprinzi familia cu ceva special sau ai nevoie de un desert rapid pentru o ocazie specială, această combinație de ciocolată și mascarpone este exact ce trebuie.

Rețeta pentru negresă cu mascarpone și glazură de ciocolată

Negresa este un desert clasic, iubit de toată lumea, dar atunci când îi adaugi mascarpone, devine și mai rafinată. Mascarpone este un tip de brânză italiană cremoasă, cu un gust fin și ușor dulceag, care se potrivește perfect cu aroma bogată a ciocolatei. În plus, rețeta este relativ simplă și nu necesită ingrediente complicate, ceea ce o face ideală chiar și pentru cei fără prea multă experiență în bucătărie.

Pentru blatul de negresă vei avea nevoie de  200 g ciocolată neagră (cu un conținut ridicat de cacao); 150 g unt; 200 g zahăr; 3 ouă; 100 g făină; 30 g cacao; 1 linguriță praf de copt; 1 praf de sare; 1 linguriță esență de vanilie. Pentru crema de mascarpone: 250 g mascarpone; 200 ml frișcă lichidă; 80 g zahăr pudră; 1 linguriță esență de vanilie.

Folosește ciocolată de calitate, cu un conținut ridicat de cacao (minim 70%). Acest lucru va face diferența în gustul final al negresei. Nu bate excesiv aluatul după adăugarea ingredientelor uscate, pentru a păstra textura fragedă. E important să lași blatul să se răcească complet înainte de a adăuga crema, altfel aceasta se va topi.

Pentru un plus de savoare, poți adăuga în blat nuci mărunțite sau chiar un strop de cafea pentru a intensifica aroma de ciocolată. Iar dacă vrei o negresă mai însiropată, poți stropi blatul cu puțin lapte îndulcit sau lichior de cafea înainte de a pune crema.

Mod de preparare

Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Topește ciocolata împreună cu untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând constant până obții o compoziție omogenă. Lasă să se răcească puțin. Într-un bol separat, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adaugă esența de vanilie și ciocolata topită, amestecând ușor.

Într-un alt bol, amestecă ingredientele uscate, adică făina, cacaoa, praful de copt și sarea. Încorporează-le treptat în compoziția lichidă, folosind o spatulă sau un tel, pentru a nu pierde aerul din aluat.
Toarnă aluatul în tavă și coace timp de 25-30 de minute. Testează cu o scobitoare – trebuie să iasă ușor umedă, nu complet uscată, pentru a menține textura pufoasă și ușor umedă a negresei. Lasă blatul să se răcească complet înainte de a adăuga crema.

Pentru prepararea cremei de mascarpone bate frișca lichidă până devine fermă, apoi încorporează zahărul pudră și esența de vanilie. Separat, amestecă mascarponele până devine cremos, apoi adaugă-l treptat în frișcă, amestecând ușor cu o spatulă pentru a obține o compoziție aerată.

Întinde crema de mascarpone peste blatul răcit, nivelând frumos cu o spatulă. Pentru un aspect și un gust și mai deosebit, poți adăuga fulgi de ciocolată, cacao presărată fin sau chiar fructe proaspete precum zmeură sau căpșuni. Dă prăjitura la frigider pentru cel puțin o oră, astfel încât crema să se întărească puțin și să se îmbine perfect cu blatul. Negresa cu mascarpone este un desert care reușește să fie pe placul întregii familii.

Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
redactia.ro
EXCLUSIV Reacția emoționantă a fetiței Elenei Udrea atunci când a aflat că pedeapsa mamei sale i-a fost redusă. Adrian Alexandrov, detalii neștiute despre familia sa
Bugetul.ro
Moartea milionarului din Pipera a lăsat în urmă o companie care deține numeroase imobile în toată Capitala. Cine a fost Mario Felice, fondatorul Nusco
a1.ro
Descoperire înfiorătoare în „Peștera Sângeroasă”. Ce se întâmpla aici pe vremea civilizației mayașe
Playtech.ro
Gestul rar făcut de Ilie Bolojan. Ipostaza neașteptată în care a fost surprins la Aeroportul Otopeni. Românii au fost uimiți
observatornews.ro
Scandal la bordul unui avion cu ruta Bucureşti-Oslo. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Secretul bananelor proaspete. Cum pot fi păstrate mult timp
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Ilie Bolojan i-a lăsat un bilețel lui Nicușor Dan pe care i-a scris o dată și cel mai mare eveniment care a marcat România
Playtech.ro
Testul simplu care îți arată dacă telefonul te ascultă. Experții în securitate cibernetică arată cum poți afla adevărul în câteva minute
Dailybusiness.ro
Nicușor Dan merge la Salina Praid. Vizită în mijlocul tensiunilor după inundații și evacuări
RomaniaTV
BREAKING NEWS! A fost transportat de urgență la spital! A făcut AVC!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
MApN, anunț important, de ultimă oră, care îi vizează pe toți românii. Ce urmează să se întâmple
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
31 mai 2025
31 mai 2025