Prima pagină » Culinar » Negresa cu cremă de zahăr ars, un deliciu ce nu trebuie ratat

Negresa cu cremă de zahăr ars, un deliciu ce nu trebuie ratat

22 mart. 2022, 12:19,
în Culinar

Negresa cu cremă de zahăr ars este o rețetă simplă, de care se va bucura toată familia. Această prăjitură combină două deserturi foarte apreciate. Dacă vă place mai mult crema de zahăr ars puteți adapta rețeta în așa fel încât blatul să fie mai gros sau mai subțire. Ca timp de preparare aceasta nu ar trebui să vă răpească mai mult de două ore.

Negresa este o un desert foarte popular, fiind rapid de preparat. Felul în care o pregătiţi cu siguranță vă va determina ca acest desert să devină preferatul vostru. Prăjitura este o combinație între o textură cremoasă, cu una pufoasă. Aromele de vanilie, lămâie și caramel vă vor satisface papilele gustative, desertul topindu-se în gură. Acest preparat poate fi servit și la diferite evenimente fiind foarte aspectuos.

Negresă cu cremă de zahăr ars, prepararea caramelului

Pentru această rețetă veți avea nevoie de două tăvi. Una mai adâncă pe care o veți umple cu apă și o altă tavă pe care o veți  pune în prima. Tava unde veți pune desertul ar trebui să fie de aproximativ 33×23 cm. Într-o oală se toarnă 100 mililitri apă cu 200 grame zahăr și se lasă la foc, timp în care amestecați periodic. În timp, culoarea se va schimba din galben până la maroniu. Trebuie să aveți în vedere că dacă îl lăsați prea mult p foc se va arde și va deveni negru. După ce este gata, turnați caramelul în tava pentru prăjitură. Cu o lingură de lemn îl distribuiți uniform pe tot fundul acesteia. Crema se va prepara din 8 ouă, 100 grame zahăr, un litru de lapte și o esență de vanilie. Se amestecă bine cu mixerul timp de 2-3 minute. Opțional puteți adăuga și o coajă rasă de la o lămâie.

Cum prepari blatul prăjiturii

Pentru blat, veți avea nevoie de 2 ouă, 125 grame de zahăr, 100 mililitri ulei și lapte, 165 grame făină, o linguriță praf de copt și două linguri cacao. Acestea se amestecă cu mixerul până ce sunt omogenizate. Compoziția obținută trebuie să fie un lichid dens. Peste caramelul din tavă se toarnă mai întâi crema. Apoi se adaugă blatul din cacao. Compoziția se va uniformiza singură în tavă. După ce toate compozițiile sunt adăugate, tava cu prăjitură se va pune în tava mai mare la cuptor. Acesta trebuie preîncălzit la 180 grade. Desertul se va lăsa la cuptor pentru 45-50 minute. Când este gata, se va lăsa la răcit complet. Pentru servire, se va întoarce tava cu josul în sus și așteptați să se desprindă.

Dacă doriți ca blatul desertului să fie mai gros, crema de zahăr ars va trebuie realizată din 6 ouă, 750 mililitri lapte și 100 grame zahăr. Ingredientele necesare pentru blatul de cacao vor fi 300 grame făină, 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao, 4 ouă, 200 mililitri ulei și lapte. Procesul de preparare este același.

Negresa cu cremă de zahăr ars este un desert simplu de preparat, fiind pe placul adulților, cât și a celor mici. Această prăjitură poate fi servită alături de fructe de pădure acrișoare. Dacă sunteți un fan al acestei prăjituri, sigur veți fi încântat și de tortul de mere cu cremă de zahăr ars.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
observatornews.ro
ANIMAŢIE. Fată de 15 ani, moartă după ce a căzut de pe trotinetă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Taxele de drum se schimbă! Ce trebuie să știe transportatorii
SportpeSurse
Misterul din jurul lui Putin a fost dezvăluit de o poză care face înconjurul lumii. E pentru prima oară când scapă o asemenea imagine
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simona Bucura-Oprescu a semnat DOCUMENTUL prin care pensionarii scapă de datorii vechi. Ce prevede actul normativ
redactia.ro
Ce a făcut Papa Francisc în ultima zi din viață. Detalii neștiute despre Suveranul Pontif mort chiar în a doua zi de Paște
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`