Prima pagină » Actualitate » Negocierile politice par să ducă tot mai sigur spre un guvern PSD-PNL, fără UDMR
Negocierile politice par să ducă tot mai sigur spre un guvern PSD-PNL, fără UDMR

Negocierile politice par să ducă tot mai sigur spre un guvern PSD-PNL, fără UDMR

13 iun. 2023, 17:40,
în Actualitate

Negocierile politice par să ducă tot mai sigur spre un guvern PSD-PNL, fără UDMR. Deși conducerea UDMR și-a dat acordul, într-o ședință finalizată puțin inainte de ora 17, pentru o nouă variantă de împărțire a ministerelor, este puțin probabil să se ajungă la o înțelegere.

Potrivit unor surse politice, conducerea UDMR a votat marți pentru continuarea negocierilor cu PSD și PNL. Maghiarii au renunțat la Ministerul Dezvoltării, dorit insistent de PNL, și au votat să negocieze în continuare pentru Ministerul Energiei și Ministerul Mediului.

PNL dorește să preia și Ministerul Mediului

Nici varianta votată de UDMR nu are însă multe șanse să se concretizeze, pentru că PNL dorește să preia și Ministerul Mediului. UDMR ar rămâne astfel doar cu Ministerul Energiei și, posibil, Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene.

Totul ar fi pornit de la dorința PSD de a păstra Ministerul Transporturilor, ceea ce i-ar obliga pe liberali să renunțe la două portofolii. Liderii PNL ar dori ca și PSD să renunțe la un minister, în discuții find și Ministerul Agriculturii. Cu Agricultura la PNL, liberalii ar fi dispuși ca Energia și Mediul să revină UDMR, însă este puțin probabil ca PSD să cedeze Ministerul Agriculturii.

În aceste condiții, PSD și PNL ar putea decide în această seară să meargă mai departe cu o echipă guvernamentală formată doar din reprezentanți ai celor două formațiuni.

Nicolae Ciucă a anunţat că PNL ar ceda Ministerul Energiei pentru UDMR

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat că, după discuţiile din coaliţie, PNL ar fi dispus să cedeze Ministerul Energiei pentru UDMR, iar al doilea minister trebuie să îl dea PSD.

„Am discutat care sunt variantele pe care putem să decidem în continuare şi a rămas stabilit ca PNL să ofere un minister pentru UDMR, este vorba de Ministerul Energiei, cel de-a doilea e oferit de către PSD”, a afirmat, marţi, Nicolae Ciucă.

Liderul liberalilor a adăugat că „acum PNL intră în Biroul Politic Naţional pentru a aproba cele două propuneri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *