Prima pagină » Razboi în Ucraina » Negocierile dintre Rusia – Ucraina. Ministrul Serghei Lavrov: „Există o oarecare speranţă pentru un compromis”

Negocierile dintre Rusia – Ucraina. Ministrul Serghei Lavrov: „Există o oarecare speranţă pentru un compromis”

16 mart. 2022, 12:07,
în Razboi în Ucraina

Noi detalii despre negocierile dintre Rusia – Ucraina. Ministrul rus de Externe care a participat la discuţiile dintre cele două state a menţionat că în momentul de faţă există speranţe pentru un compromis.

Reamintim faptul că ieri, 15 martie 2022, s-au reluat negocierile dintre ruşi şi ucraineni, după ce au fost amânate din cauza unei pauze „tehnice”.

Negocierile dintre Rusia – Ucraina pot conduce spre un rezultat pozitiv

În urma negocierilor avute ieri între Rusia şi Ucraina, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a spus că discuţiile nu au fost uşoare, însă există o speranţă pentru a ajunge la un compromis.

„Mă concentrez pe aprecierile făcute de negociatorii noștri. Aceștia afirmă că negocierile nu sunt ușoare din motive evidente, dar, cu toate acestea, există o oarecare speranță pentru un compromis”, a spus el într-un interviu pentru RBC TV, relatează presa rusă.

De asemenea, conform declaraţiei ministrului, „unii reprezentanți ai delegației ucrainene dau aceeași evaluare”.

„Președintele Vladimir Zelenski însuși a făcut o serie de declarații interesante nu cu mult timp în urmă”, a subliniat Lavrov.

În special, el a ţinut să amintească faptul că președintele ucrainean a apreciat pozițiile părților în negocieri ca fiind „mai realiste” .

„Aceasta este o evaluare mai realistă din buzele domnului Zelensky a ceea ce se întâmplă. Pentru că înainte de asta, desigur, a făcut astfel de declarații de confruntare”, a mai spus ministrul Serghei Lavrov.

Volodimir Zelenski, despre negocierile dintre Rusia și Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o reacţie imediat după ce a avut loc a patra rundă de negocieri.

”După cum mi s-a spus, poziţiile din negocieri sună acum mai realist. Cu toate acestea, este nevoie de timp pentru că deciziile să fie în interesul Ucrainei”, a afirmat, în noaptea de marţi spre miercuri, Zelenski, într-un nou mesaj video postat pe Facebook, citat de Euromaidan Press.

Şeful Ucrainei a ţinut să mai menţioneze faptul că armata luptă cu îndârjire pentru a obţine timp.

”Armata noastră ne oferă timp, apărând Ucraina oriunde Rusia vrea să pătrundă”, a mai afirmat preşedintele din Ucraina.

21 de zile de război în Ucraina

Reamintim faptul că astăzi, 16 martie 2022, se împlinesc 21 de zile de la debutul operațiunii militare anunțată de președintele Rusiei, Vladimir Putin. În cele 3 săptămâni de război, armata rusă a creat un prejudiciu de peste 500 de miliarde de dolari.

Anunțul a fost făcut de premierul ucrainean Denys Shmyhal. Acesta a afirmat că Ucraina a suferit daune de circa 383 de miliarde de lire sterline și a insistat ca Rusia să plătească pentru restaurarea Ucrainei după încheierea invaziei.

„Dreptul la viață este unul dintre drepturile fundamentale-cheie – iar astăzi, în centrul Europei, acest drept este încălcat în fiecare minut și în fiecare secundă”, a subliniat premierul ucrainean.

Premierul ţării vecine a menţionat ca Ucraina este în flăcări şi trebuie ca toţi să-şi unească eforturile pentru a apăra Ucraina și întreaga Europă. De asemenea, Denys Shmyhal a făcut un apel la încetarea acestei agresiuni pentru a preveni dezastrul nuclear.

Cel mai probabil, negocierile dintre Rusia – Ucraina vor mai avea încă o rundă pentru a se lua o decizie finală în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *