Prima pagină » Razboi în Ucraina » Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina au eșuat și astăzi. Se anunță noi negocieri mâine
Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina au eșuat și astăzi. Se anunță noi negocieri mâine

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina au eșuat și astăzi. Se anunță noi negocieri mâine

02 mart. 2022, 19:59,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

În această seară nu avem parte de niciun deznodământ fericit. Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina au eșuat și din a doua încercare. Cele două părți nu au reușit să își spună mare lucru la întâlnirea care a durat doar câteva minute.

Ucraina a acceptat să poarte noi negocieri cu Rusia miercuri seară, după ce negocierile de luni pentru încheierea unui armistiţiu în urma declanşării invaziei ruse nu au adus un rezultat.

Moscova dorește cu orice preț demilitarizarea Ucrainei

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat, miercuri, că Moscova rămâne decisă să obţină demilitarizarea Ucrainei şi că ar trebui să existe o listă precisă cu arme care să nu poată fi desfăşurate niciodată pe teritoriul ucrainean, transmite Reuters.

„Trebuie identificate tipuri specifice de arme de atac care nu vor fi desfăşurate niciodată în Ucraina şi nu vor fi create”, a spus Lavrov într-un interviu pentru Al Jazeera, al cărui text a fost publicat pe site-ul MAE de la Moscova.

Lavrov a mai afirmat că Rusia îl recunoaşte pe preşedintele Volodimir Zelenski ca lider al Ucrainei şi a salutat ca un „pas pozitiv” faptul că Zelenski doreşte să primească garanţii de securitate.

„Negociatorii noştri sunt pregătiţi pentru a doua rundă să discute aceste garanţii cu reprezentanţii ucraineni”, a spus Lavrov.

Volodimir Zelenski a afirmat marţi, într-un interviu, că Rusia trebuie să oprească bombardamentele înainte ca noi discuţii să aibă loc. El a cerut garanţii de securitate, însă din partea NATO, nu a Rusiei.

Noi negocieri ruso-ucrainene se vor defăşura joi

Delegaţia ucraineană este aşteptată joi în Belarus pentru noi negocieri ruso-ucrainene, a declarat miercuri negociatorul rus Vladimir Medinski, precizând că o încetare a focului va fi discutată la aceste noi tratative, după ce rundele de negocieri de luni și de astăzi au eșuat.

„Delegaţia ucraineană a plecat deja de la Kiev. Aşteptăm să sosească aici mâine dimineaţă”, a declarat Medinski, potrivit AFP.Potrivit negociatorului rus, cele două părţi au ales ”împreună” pentru tratative un loc din Belarus situat ”nu departe de frontiera cu Polonia”.

Armata rusă va securiza un coridor pentru delegaţia rusă, a mai spus Vladimir Medinski, potrivit agenţiei TASS, citată de Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *