Prima pagină » Razboi în Ucraina » Negocierile cu Ucraina în opinia Rusiei: „Vrem să ajungem la pace cât mai curând posibil”

Negocierile cu Ucraina în opinia Rusiei: „Vrem să ajungem la pace cât mai curând posibil”

16 mart. 2022, 14:26,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Oficial al Rusiei, despre negocierile cu Ucraina. Vladimir Medinsky, consilier prezidențial rus, susţine că discuțiile merg greoi, dar că Moscova se străduieşte sincer să ajungă la pace cât mai curând posibil. El a mai adăugat ca Rusia este în favoarea transformării Ucrainei într-un stat paşnic şi netru, care nu este un punct de sprijin al NATO.

„Desigur, ne-am dori ca totul să se întâmple mult mai repede, aceasta este o dorință atât de sinceră a părții ruse. Vrem să ajungem la pace cât mai curând posibil”, a declarat Medinsky.

negocieri Ucraina Rusia, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Potrivit opiniei lui Medinsky, în cadrul negocierilor avute, Kievul a dat de înţeles că își propune să creeze în Ucraina o versiune austriacă sau suedeză a unui stat demilitarizat cu propria sa armată

Oficial al Rusiei: „Negocierile cu Ucraina trebuie să se întâmple cât mai repede”

Negocierile cu Ucraina trebuie să se întâmple cât mai repede, conform reprezentantului de la Moscova. Consilierul prezidenţial rus a precizat că sarcina principală a grupului de negociere este să găsească printre numărul imens de probleme complexe, pe cele care asupra cărora poţi găsi un acord, să te poţi baza pe ele şi să pui aceste probleme comune pe ordinea de zi şi astfel treptat, să mergi către rezultat, anume încheierea unei păci car să se potrivească ambelor tari. Totodată, Medinsky a remarcat că nu ar dori să se concentreze asupra dificultăților care apar în procesul de negociere.

„Credeți că aspirația statului nostru și sarcina stabilită de președinte este sarcina de a realiza pacea pe pământul Ucrainei, acesta este un stat pașnic, neutru, prietenos față de noi, care nu este un punct de sprijin NATO, nu este un avanpost. Dintre acele forțe care doresc să facă rău țării noastre”, a adăugat consilierul.

Potrivit opiniei lui Medinsky, în cadrul negocierilor avute, Kievul a dat de înţeles că își propune să creeze în Ucraina o versiune austriacă sau suedeză a unui stat demilitarizat cu propria sa armată.

„Conservarea și dezvoltarea statutului neutru al Ucrainei, demilitarizarea Ucrainei – se discută o întreagă gamă de probleme legate de mărimea armatei ucrainene. Ucraina oferă o versiune austriacă, suedeză a unui stat demilitarizat neutru, dar la nivelul în același timp, un stat care are propriile forțe armate și navale. Toate aceste probleme sunt discutate la nivelul conducerilor ministerelor Apărării Rusiei și Ucrainei”, a spus Medinsky.

Șeful delegației ruse a amintit că şi în acest moemnt, Ucraina are un statut neutru, având în vedere că„a fost cu condiția neutralității că Ucraina s-a retras din Uniunea Sovietică în 1991, iar această neutralitate este scrisă în Declarația de suveranitate a Ucrainei”, a subliniat Medinsky.

De asemenea, acesta a precizat că problemă cheie rămâne statutul Crimeei şi Donbas, precum şi o serie de probleme umanitare, printre care şi denazificarea, drepturile populaţiei vorbitoare de rusa şi statutul limbii ruse.

negocieri Ucraina Rusia, colaj razboi Ucraina, militari rusi, militari ucraineni

Medinsky a remarcat că nu ar dori să se concentreze asupra dificultăților care apar în procesul de negociere

Negocierile ruso-ucrainene pot conduce spre un rezultat pozitiv

În urma negocierilor avute marți, 15 martie, între Rusia şi Ucraina, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov a spus că discuţiile nu au fost uşoare, însă există o speranţă pentru a ajunge la un compromis.

„Mă concentrez pe aprecierile făcute de negociatorii noștri. Aceștia afirmă că negocierile nu sunt ușoare din motive evidente, dar, cu toate acestea, există o oarecare speranță pentru un compromis”, a spus el într-un interviu pentru RBC TV, relatează presa rusă.

De asemenea, conform declaraţiei ministrului Lavrov, „unii reprezentanți ai delegației ucrainene dau aceeași evaluare”.

„Președintele Vladimir Zelenski însuși a făcut o serie de declarații interesante nu cu mult timp în urmă”, a subliniat Lavrov.

În special, el a ţinut să amintească faptul că președintele ucrainean a apreciat pozițiile părților în negocieri ca fiind „mai realiste” .

„Aceasta este o evaluare mai realistă din buzele domnului Zelensky a ceea ce se întâmplă. Pentru că înainte de asta, desigur, a făcut astfel de declarații de confruntare”, a mai spus ministrul Serghei Lavrov.

Așadar, conform consilierului prezidenţial rus, Vladimir Medinsky, susţine că negocierile cu Ucraina sunt dificile, dar că Moscova se străduieşte să ajungă la pace cât mai curând posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *