Prima pagină » Sanatate » Neg pe deget. Metode medicamentoase și naturiste pentru a calma disconfortul provocat de afecțiune

Neg pe deget. Metode medicamentoase și naturiste pentru a calma disconfortul provocat de afecțiune

10 mai 2022, 11:00,
BZI.ro, în Sanatate

Principala cauză a apariției unui neg pe deget este papilomavirusul uman (HPV). Cel mai adesea, negii se formează pe degete, deoarece contactul cu purtătorul HPV se realizează de obicei prin mâini. Desigur, nu toată lumea este susceptibilă la HPV.

Infecția este facilitată de astfel de caracteristici ale corpului, cum ar fi transpirație crescută a mâinilor și prezența microfisurilor. Deși, din ce apar negii este adesea o întrebare secundară. În multe cazuri, o persoană cu HPV poate nici măcar să nu bănuiască că a fost infectată cu virusul de mulți ani, deoarece verucile în sine se formează doar atunci când forțele imunitare scad.

persoana care are un neg pe deget

Infecția este facilitată de astfel de caracteristici ale corpului, cum ar fi transpirație crescută a mâinilor și prezența microfisurilor

Neg pe deget. Cât de periculoasă poate fi afecțiunea

Negii sunt neoplasme benigne, dar totuși trebuie îndepărtați cât mai devreme posibil. Cert este că creează disconfort, atât psihologic, cât și fizic. Negii de pe degete pot crăpa, răni și sângera.

Este foarte important să ne amintim că nu toate neoplasmele care apar pe mâini sunt negi, adică neoplasme benigne. Există și alte boli periculoase pe care o persoană care nu are anumite cunoștințe le poate lua pentru un neg. De aceea nu vă puteți autotrata. În loc să căutați sfaturi populare despre cum să eliminați un neg, este mai bine să veniți imediat la o consultație cu un dermatolog. Un medic cu experiență va putea întotdeauna să determine natura neoplasmului și să ajute să scape de el.

persoana care are un neg pe deget

Negii sunt neoplasme benigne, dar totuși trebuie îndepărtați cât mai devreme posibil

Cum poți scăpa de negi. Cele mai radicale metode de tratament

O dificultate deosebită în efectul terapeutic asupra formațiunilor benigne constă în faptul că baza lor este situată adânc sub piele. Acest lucru face ca tratamentul conservator să fie ineficient. În plus, uscarea părții superioare a tumorii nu garantează că o nouă creștere nu va apărea de la rădăcină în timp.

De un neg poți scăpa dacă îl arzi cu acid. De asemenea, o procedură extrem de populară pentru a scăpa de acest disconfort este retragerea cu azot lichid. Aceasta este o metodă criogenică în care țesuturile neoplasmului mor sub influența înghețului.

Apelați la excizia chirurgicală cu un bisturiu, această metodă este justificată dacă o zonă mare a pielii este deteriorată. O astfel de operație presupune utilizarea anesteziei locale și apoi aplicarea de suturi cosmetice.

Electrocoagularea, cu ajutorul unui curent electric are loc tăierea strat cu strat a negului, însoțită de coagularea țesuturilor din apropiere. Toate aceste metode sunt destul de dureroase, în plus, lasă o rană lungă de vindecare și apoi o cicatrice.

persoana care are un neg pe deget

Este foarte important să ne amintim că nu toate neoplasmele care apar pe mâini sunt negi, adică neoplasme benigne

Cum să scapi de un disconfortul de pe deget acasă?

Remediile populare sunt ineficiente atunci când încearcă să scape de excrescente. Cel mai adesea sunt utilizate pentru ameliorarea simptomelor locale, mâncărime și durere, îndepărtarea straturilor cheratinizate ale pielii.

Astfel, pentru a ameliora disconfortul se toacă mărunt patru căței de usturoi, se toarnă oțet de mere. Insistați două săptămâni într-un loc întunecat. Lubrifiați negul de două ori pe zi. O altă metodă presupune aburirea tumorii în apă fierbinte, apoi aplicați punctual esență sau tinctură de celidonă, evitând contactul cu pielea sănătoasă. Aplicați remediul de trei ori pe zi.

Una dintre cele mai eficiente remedii pentru a scăpa de un neg pe deget este cel cu acid acetic. Se amestecă acid acetic 70% cu făina până la consistența de smântână groasă. Se aplică pe neoplasm și se lasă să se usuce complet. Apoi clătiți bine cu apă. Aplicați de trei ori pe zi.

persoana care tine mana unui copil care are un neg pe mana

Remediile populare sunt ineficiente atunci când încearcă să scape de excrescente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *