Niciun suc cumpărat de la magazin nu se poate compara cu un nectar de caise făcut acasă. Într-un produs natural nu există arome sau coloranți, așa cum există în produsele din magazin. În plus, gustul nectarului de casă este mult mai plăcut.
Băuturile făcute la domiciliu conțin doar ingrediente de cea mai bună calitate. Încearcă să faci acasă nectar de caise cu pulpă și nu va mai trebui să cumperi sucuri. Important este să alegeți fructele cele mai coapte și mai zemoase pentru băutură. Nectarul rezultat va avea o textură plăcută și o culoare frumoasă și strălucitoare. Veți avea nevoie, de asemenea, de zahăr și apă. Adăugarea de acid citric nu este necesară, deoarece caisele vor deveni mai acide atunci când vor fi gătite. Un lucru plăcut la această rețetă este că nu este nevoie să sterilizați borcanele. Trebuie doar să spălați bine recipientele în care se va depozita sucul, să fierbeți capacele. Nimic complicat, după cum puteți vedea.
Nectar de caise. Pașii necesari pentru pregătirea sucului natural
Pentru a pregăti acest suc de casă întâi de toate pregătiți ingredientele. Clătiți caisele în apă, tăiați-le în două și scoateți sâmburii din fructe. Puneți-le într-o cratiță și acoperiți-le cu zahărul granulat. Turnați apă caldă și puneți-le pe aragaz.
Fierbeți timp de aproximativ 15-20 de minute, până când jumătățile de caise sunt decojite și moi. Scoateți pulpa într-un bol cu o lingură cu fantă și lăsați compotul în oală, reducând focul la mic. Se strecoară pulpa fiartă printr-o strecurătoare.
Adăugați-o în compotul clocotit, aduceți lichidul la fierbere și țineți pe foc sucul timp de aproximativ 1 minut. Se spală borcanele și capacele cu apă clocotită. Se toarnă nectarul de caise în borcane. Pentru a închide borcanele folosiți o cheie de conserve. Lăsați să se răcească și păstrați pentru zilele de iarnă.
Pentru ce este bun sucul de caise? Timpul potrivit pentru al consuma
Sucul de caise îmbunătățește memoria și performanțele, întărește și tonifică organismul, este util în cazul bolilor cardiovasculare. Sucul ajută la întărirea mușchiului cardiac. Acesta este util pentru persoanele care suferă de aritmie, elimină excesul de lichid din organism.
Sucul de caise elimină toxinele din intestine și ajută sucurile digestive ale organismului să creeze un mediu alcalin. O jumătate de pahar de suc de caise este recomandat să se bea înainte de mese, deoarece stimulează digestia și neutralizează senzația de foame.
Conform recomandărilor actuale, acest nectar nu trebuie dat bebelușilor decât la vârsta de 3-4 luni. Iar conform recomandărilor OMS, sucul nu ar trebui să apară în alimentația sugarului înainte de vârsta de 6 luni. Adevărul este că sucurile conțin mulți acizi din fructe și fructoză. Cei dintâi irită și stimulează contracția peretelui intestinal.
Un nectar de caise este strict interzis persoanelor cu ulcer și diabet. Femeile însărcinate și copiii trebuie să fie, de asemenea, atenți, deoarece caisele sunt un fruct alergenic în sine. Fructul conține acizi activi din fructe, acizii citric și tartric, care pot stimula secreția de suc gastric, declanșând exacerbarea bolilor. Acest lucru este valabil mai ales dacă sucul este consumat pe stomacul gol.