Prima pagină » Local » Nebunie în Piața Unirii din Iași! Fanii echipei naționale a României au invadat centrul orașului, unde au cântat pentru tricolori – FOTO/VIDEO

Nebunie în Piața Unirii din Iași! Fanii echipei naționale a României au invadat centrul orașului, unde au cântat pentru tricolori – FOTO/VIDEO

18 iun. 2024, 02:00, 6 ,
Petronel Ștefan, în Local

A fost nebunie în Piața Unirii din Iași, unde s-au adunat sute de suporteri ai echipei naționale de fotbal a României. Fanii au fost răsplătiți cu un meci de poveste din partea tricolorilor

România a întâlnit Ucraina în primul meci al naționalei noastre la Euro 2024. Înaintea partidei, balanța era înclinată spre formația ucraineană, însă jucătorii noștri au demonstrat că lucrurile sunt diferite în teren față de calculele de pe hârtie.

Piața Unirii din Iași s-a umplut de fani

Recitalul a fost deschis de Nicolae Stanciu, după ce a șutat imparabil de la 20 de metri. Prima repriză a arătat scorul 1-0 în favoarea României. Imediat după startul reprizei secunde, în minutul 53, Răzvan Marin prinde un șut puternic de la 25 de metri și îl învinge pe portar. Patru minute mai târziu, Denis Drăguș împinge mingea în poartă, din câțiva metri, după o pasă a lui Denis Man. Spectatorii prezenți în Piața Unirii au fost în delir și au cântat pe toată durata partidei, dar și după fluierul final. Nimeni nu se aștepta la prestația de vis a tricolorilor, însă a fost o descătușare a jucătorilor, care ani la rând au ratat calificări, astfel că oamenii și-au pierdut încrederea în națională. Iată că, din nou, inima românilor bate pentru echipa națională de fotbal.

„Eram pregătiți, sincer, din 2016, de când ne-am calificat ultima dată la Euro. Suntem suporteri până la capăt pentru România. Ne-am adunat 15 oameni în echipamentul naționalei în momentul astă, să curgă berea. Trebuia să fim în Germania, însă nu am reușit să ajungem, deoarece nu am mai prins bilete. Cred că atmosfera de aici, din centrul Iașului, este la fel de frumoasă ca în Germania, ne simțim foarte bine. Mi-aș fi dorit ca la o tribună să fim români, iar la cealaltă ucraineni, pentru că știu că sunt foarte mulți în Iași”, povestește Marian Agrigoroaei.

Meciul a fost așteptat de o țară întreagă, având în vedere că este abia a doua victorie a României la un campionat european.

„Nu am trăit niciodată așa ceva alături de echipa națională, îmi povestea tatăl meu de ce a fost în anii 90 și abia așteptam și eu să am parte de o asemenea bucurie. Era timpul și pentru noi, Euro 2016 ne-a lăsat un gust amar, am rămas puțin dezamăgiți, însă acum sper să trecem mai departe”, a spus Marian după meci.

Aventura la Euro continuă

De acum, încep calculele pentru calificare, iar următorul meci este cu Belgia, sâmbătă, 22 iunie 2024, de la ora 22:00. Din grupa României mai fac parte Ucraina și Slovacia. Cel mai probabil, Piața Unirii va fi plină din nou sâmbătă seară. De data aceasta, este posibil ca suporterii să se bucure de o calificare istorică în etapa următoare.

Piața Unirii din Iași a fost luată cu asalt de sute de fani pentru a vedea meciul dintre România și Ucraina.

Comentarii
  • Slava Ukraina

    Au ieșit mârleții și giugiumeții în spirit de hoardă și comportament mârlănesc la ras. Întotdeauna cotcodăceala înainte de mulsul oilor a demonstrat un final foarte prost, dezastruos. Dar prostimea e prostime. Așa sunt vremuri. Cu prostimea înainte!

  • uai asta de sus

    sa ma pis pe ucraina,
    semnat Putin

  • N ar iesi in strada pt a si cere drepturile si a schimba ceva in tara asta. la vot n au iesit

  • Hai Romania !
    Comentarii pe langa subiect, inutile. E un moment istoric in fotbal si atat.
    Sa ne bucuram acum ….

  • mai bine puneati ecranul asta si minitribunele pe stadionul Poli Iasi.
    Asa adunati in centru toti betivanii seara si asa zisi microbi bistii

  • Oameni buni, de ce vă place să exagerați? De ce cultivați exacerbarea până la penibil? În timpul meciului cu Ucraina au fost maximum 250 de persoane în Piața Unirii. În Piața Unirii pot încăpea mii de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *