Prima pagină » National » Neatenţia unei asistente din județul Cluj ar fi putut provoca o tragedie. Un bebeluş a fost injectat cu adrenalină în loc de aerosoli

Neatenţia unei asistente din județul Cluj ar fi putut provoca o tragedie. Un bebeluş a fost injectat cu adrenalină în loc de aerosoli

04 nov. 2022, 12:18,
în National

O tragedie era cât pe ce să se producă la un spital din judeţul Cluj după ce un bebeluş a fost injectat cu adrenalină în loc de aerosoli de o asistentă aflată în acel moment pe secţie.

Incidentul neplăcut în urma căruia un bebeluş a fost injectat cu adrenalina în loc să fie supus unor aerosoli cu adrenalină a avut loc la Spitalul Municipal din Turda. Din primele informaţii furnizate de conducerea spitalului, asistenta nu ar fi înțeles bine indicaţiile medicului.

Un bebeluş a fost injectat cu adrenalină în loc de aerosoli

Un eveniment de-a dreptul şocant provocat la nivelul judeţului Cluj s-ar fi putut încheia tragic pentru o familie din municipiul Turda. Ajunsă la spital cu bebeluşul său de doar două luni, mama nou-născutului a primit diagnosticul celui mic.

Suferind de bronșiolită, cadrul medical ce a preluat cazul a precizat că cel mic ar trebui să fie supus unui tratament cu aerosoli. Medicul în cauză nu a fost cel care a administrat tratamentul bebeluşului. De acest lucru s-a ocupat o asistentă, care, din nefericire, a înţeles greşit recomandarea cadrului medical. Aşa a ajuns nou-născutul să fie injectat direct în venă cu adrenalină.

La scurt timp după ce i-a fost administrată doza, starea de sănătate a nou-născutului a început să se agraveze. Din fericire, medicii au acţionat imediat pentru a putea stabiliza starea bebeluşului, iar acesta se află în afara oricărui pericol. Acum acesta se află la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca după ce a fost transferat de la Spitalul Municipal din Turda.

Cu toate că asistenta în cauză avea vechime în unitatea unde s-ar fi putut produce tragedia, cei de la conducerea spitalului au decis să o demită din funcţie pe aceasta. Pe numele asistentei nu a fost făcută încă o plângere din partea familiei implicate.

Bebeluşi ajunşi la spital în toată ţara

Ţinem să vă reamintim că un caz şocant a avut loc şi în urmă cu câteva zile în judeţul Vrancea. Pe 01 noiembrie, un bebeluş a ajuns de urgenţă la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani după ce sora acestuia i-a înfipt o foarfecă în cap. Cazul nu a fost la fel de fericit ca cel ce a avut loc astăzi, 04 noiembrie 2022, deoarece nou-născutul nu a putut să fie salvat.

Și la nivelul municipiului Iași a fost înregistrat în anul 2021 un caz șocant în care a fost implicat un bebeluș de doar două luni. Potrivit informațiilor furnizate la acea vreme, băiețelul a fost găsit abandonat chiar pe treptele spitalului. Acesta făcea parte dintr-o familie cu 23 de membri.

„Pe data de 23 septembrie 2021 a fost transferat un bebeluș de două luni din secția infecțioase, către Spitalul pentru Copii din Iași. La noi sunt toate datele despre acest copil. Provine dintr-o familie de etnie rromă din orașul Buhuși, foarte numeroasă. Această familie mai are alți 23 de copii acasă”, a precizat purtătorul de cuvânt de la Serviciul Județean de Urgență Bacău, Mirela Romanet.

Așadar, în România au avut loc mai multe evenimente nefericite. Printre acestea se numără și cel produs astăzi, 04 noiembrie 2022, unde un bebeluş a fost injectat cu adrenalină în loc de aerosoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *