Prima pagină » Coronavirus » Ne protejează vaccinurile copilăriei de COVID-19? Iată explicația specialiștilor
Ne protejează vaccinurile copilăriei de COVID-19? Iată explicația specialiștilor

Ne protejează vaccinurile copilăriei de COVID-19? Iată explicația specialiștilor

11 aug. 2020, 00:00,
Bianca Rebegea în Coronavirus

Ne protejează vaccinurile copilăriei de COVID-19? Iată explicația specialiștilor.

Întreg sistemul sanitar din întreaga lume a fost asaltat de tot felul de curiozități în ceea ce privește eventualele ”portițe de scăpare”, care să ferească populația de acest virus. Medicii se întreabă constant de ce unele persoane se infectează mult mai ușor decât altele sau de ce unii oameni suferă mai mult decât ceilalți, în cazul în care se infectează. Până în momentul de față, nu s-a găsit o explicație palpabilă.

Ne protejează vaccinurile copilăriei de COVID-19? Iată explicația specialiștilor

Întrebarea anului este: ”de ce unele persoane se infectează atât de ușor cu COVID, în timp ce de altele nu se atinge virusul”. Astfel că, un cercetător din Minnesota, pe nume Andrew Badley a dorit să afle cu tot dinadinsul răspunsul. Acesta a căutat legăturile dintre coronavirus şi vaccinurile copilăriei. La acest studiu au participat 137.000 de pacienţi.

De exemplu, în cazul vaccinului pentru variolă, acesta protejează atât împotriva rujeolei, cât și a tusei convulsive. S-a demonstrat că 7 tipuri de vaccinuri administrate cu 1, 2 sau 5 ani în urma infecției cu COVID-19 au fost asociate cu o rată mai mică de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, sunt persoane care s-au vaccinat recent contra pneumoniei și au un risc de a se infecta cu coronavirus cu 28% mai mic decât ceilalți care nu au făcut acest vaccin. Și mai bine protejate sunt persoanele care au făcut vaccinul anti-poliomielitic, şansele de a lua coronavirus fiind cu 43% mai mici.

Acest studiat realizat de cercetătorii americani este unul doar la nivel de observație. Acest lucru s-a realizat pentru a veni în ajutorul vaccinurilor viitoare.

Unele persoane sunt protejate de acest virus, datorită faptului că în trecut au mai intrat în contact cu unele coronavirusuri, specifice răcelilor.

Mesajul îngrijorător al Directorului general al OMS: ”Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri„

Luni, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a solicitat stăruitor guvernelor, dar și cetățenilor să realizeze tot ce le stă în putință, pentru a limita răspândirea COVID-19. De asemenea, acesta a arătat că este important ca nu doar guvernele să dea măsuri populației pentru a fi respectate, ci și oamenii să asculte și să procedeze întocmai.

Suntem pe punctul de a atinge 20 de milioane de cazuri

Directorul OMS a subliniat că în această săptămână suntem pe punctul de a a atinge 20 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

”Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri înregistrate de COVID-19 şi 750.000 de decese. În spatele acestor statistici există multă durere, suferinţă”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus la o conferinţă de presă online.

”Mulţi dintre voi sunt în doliu; este un moment dificil pentru umanitate. Dar vreau să fiu clar, există muguri de speranţă şi (…) niciodată nu este prea târziu pentru a inversa cursul epidemiei”, însă pentru aceasta ”liderii trebuie să se mobilizeze pentru a acţiona şi cetăţenii trebuie să adopte noi măsuri”, a explicat directorul general al OMS.

”Mesajul meu este limpede: eradicaţi, eradicaţi, eradicaţi virusul. Dacă eradicăm eficient virusul, putem deschide societăţile în deplină siguranţă”, a subliniat el, aducând apoi în discuție câteva ţări ale căror eforturi au dat rezultate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`