Prima pagină » Actualitate » Ne așteaptă vremuri grele! 2022 va fi cel mai călduros an din istorie
Ne așteaptă vremuri grele! 2022 va fi cel mai călduros an din istorie

Ne așteaptă vremuri grele! 2022 va fi cel mai călduros an din istorie

26 dec. 2021, 17:08,
în Actualitate

Vremea a luat-o razna la noi în țară în ultimii ani și temperaturile normale au fost înlocuite de cele extrem de dubioase. Verile au devenit extrem de călduroase și iernile blânde, iar farmecul acestor anotimpuri nu mai există. Se pare că și acum 2022 va fi la fel de ciudat, cu temperaturi extrem de ridicate în sezonul cald.

Cel mai călduros an din istorie

Anul 2021 a fost unul extrem de călduros, cu temperaturi exagerat de ridicate. Au existat zile de vară în care termometrele indicau mult peste 40 de grade și aerul era, efectiv, unul irespirabil. Românii au trecut cu greu peste această vară, dar se pare că îi așteaptă una și mai grea.

Meteorologii au emis o prognoză îngrijorătoare pentru anul 2022, care deja îi sperie pe români. Specialiștii spun că anul viitor va fi unul extrem de călduros, poate cu cele mai mari temperaturi din istorie, care ne vor afecta semnificativ starea de spirit și sănătatea.

În anul viitor, temperatura medie globală este proiectată să fie cu 0,97-1,21 grade peste media preindustrială, așa cum au stabilit specialiștii. Se estimează că acesta va fi al optulea an consecutiv în care temperaturile vor fi cu 1 grad mai mari decât valorile preindustriale, dar fiecare țară va avea propria situație în ceea ce privește vremea.

Temperaturile ridicate afectează sănătatea

Este cunoscut faptul că temperaturile ridicate nu ne fac deloc bine și au un efect negativ asupra organismului nostru din toate punctele de vedere. Chirurgii susțin că temperaturile ridicate cresc radical mortalitatea din cauza accidentului vascular cerebral și a infarctului miocardic

Creșterea bruscă a temperaturii, an de an, ar putea duce la scăderea recoltelor globale cu aproximativ 30%, în timp ce cererea de alimente crește abrupt, a raportat Bloomberg. Verile extrem de călduroase provoacă schimbări și în cazul celorlalte anotimpuri, care își modifică proprietățile.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024