Prima pagină » Sanatate » Mama si copilul » Natura face copiii mai deștepți
Natura face copiii mai deștepți

Natura face copiii mai deștepți

28 aug. 2020, 09:25,
BZI.ro, în Sanatate

Natura face copiii mai deștepți. Un studiu realizat pe peste 600 de copii cu vârste între 10 și 15 ani de Universitatea din Hasselt din Belgia, sugerează că creșterea într-un mediu mai ecologic crește inteligența și reduce problemele de comportament la copii. Această lucrare ne încurajează să schimbăm interacțiunile pe care le creăm între copii și natură.

Analiza, publicată în Plos Medicine, a arătat că o creștere de 3% a verdeaței din vecinătatea lor a crescut scorurile IQ ale copiilor observați în medie cu 2,6 puncte. Prin verdeață, oamenii de știință înteleg parcuri, grădini, copaci de stradă și orice altă vegetație. Au folosit fotografii GPS pentru a cartografia conținutul verde al cartierului fiecărui participant, potrivit doctissimo.fr. Dincolo de inteligență și în conformitate cu studiile anterioare, ei descoperă că o creștere de 3% a verdeaței a dus la reducerea dificultăților de comportament, cum ar fi o atenție slabă sau o agresiune.

Natura face copiii mai deștepți

Cauzele sunt încă incerte, dar calmul, capacitatea de a se juca sau nivelul destul de redus de stres joacă un rol esențial în acest impuls al abilităților cognitive. Chiar dacă termenul de inteligență este suprautilizat și metoda sa de calcul este încă dezbătută în cadrul comunității științifice, această cercetare demonstrează încă o dată beneficiile naturii asupra creierului nostru. Această lucrare este în conformitate cu un studiu asupra copiilor care locuiesc în Barcelona, ​​publicat în 2015, care a constatat că mai multe spații verzi au fost asociate cu o mai bună memorie de lucru și o atenție mai bună. Această cercetare ne încurajează să ne gândim la noi moduri de integrare a naturii în stilurile noastre de viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *