Prima pagină » International » NATO avertizează Rusia. „Grave consecințe” în cazul unui atac nuclear
NATO avertizează Rusia. „Grave consecințe” în cazul unui atac nuclear

NATO avertizează Rusia. „Grave consecințe” în cazul unui atac nuclear

27 sept. 2022, 20:19,
BZI.ro, în International

Orice utilizare a armelor nucleare de către Rusia este inacceptabilă și ar avea „consecințe grave”, a declarat marți NATO, după ce aliatul lui Vladimir Putin, fostul președinte rus Dmitri Medvedev, a lansat un alt avertisment nuclear Ucrainei și Occidentului, relatează Reuters.

„Orice utilizare a armelor nucleare este absolut inacceptabilă, va schimba total natura conflictului, iar Rusia trebuie să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Grave consecințe” în cazul unui atac nuclear

Secretarul general al NATO susține că amenințările din partea Rusiei trebuie luate în serios, motiv pentru care transmite că acest lucru va avea consecințe grave pentru Rusia

„Când vedem acest tip de retorică nucleară din nou și din nou din partea Rusiei, a președintelui Putin, este ceva pe care trebuie să-l luăm în serios – și, prin urmare, transmitem mesajul clar că acest lucru va avea consecințe grave pentru Rusia”, a mai transmis Jens Stoltenberg.

Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și un aliat al lui Putin, a avertizat că Moscova are dreptul de a răspunde „fără prea multe consultări”, în contextul în care tensiunile cu Occidentul cresc din cauza referendumurilor organizate în mari porțiuni din teritoriul ucrainean ocupat de Rusia.

„Dacă amenințarea la adresa Rusiei depășește limita de pericol stabilită, va trebui să răspundem. Fără a cere permisiunea nimănui, fără consultări lungi. Și cu siguranță nu este o cacealma”, a spus Medvedev.

Medvedv nu crede că Occidentul ar veni în ajutorul Ucrainei dacă Rusia ar folosi arme nucleare

Medvedv a mai spus că nu crede că Occidentul ar veni în ajutorul Ucrainei sau ar riposta dacă Rusia ar folosi arme nucleare.

„Imaginați-vă că Rusia este forțată să folosească cea mai formidabilă armă împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă, care este periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că nici în această situație NATO nu va interveni direct în conflict”, a mai spus Medvedv .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *