Prima pagină » Actualitate » Nașul presei din România, Sorin Roșca Stănescu la BZI LIVE: „Este rezultatul unei investigaţii făcute de un ziarist curajos şi cu foarte multă experienţă” – VIDEO
Nașul presei din România, Sorin Roșca Stănescu la BZI LIVE:

Nașul presei din România, Sorin Roșca Stănescu la BZI LIVE: „Este rezultatul unei investigaţii făcute de un ziarist curajos şi cu foarte multă experienţă” – VIDEO

17 feb. 2023, 18:40,
BZI.ro, în Actualitate

Celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu a discutat la BZI LIVE despre cum Statele Unite ale Americii au bombardat gazoductele Nord Stream, susține jurnalistul de investigație Seymour Hersh. Așadar, reporteruș laureat al Premiului Pulitzer, susține că scafandrii americani de adâncime, folosind ca acoperire un exercițiu militar NATO, au plantat mine de-a lungul conductelor care au fost ulterior detonate de la distanță.

De altfel, Sorin Roșca Stănescu a vorbit și despre noua ambasadoare SUA în România ce a declarat că vrea ca românii să fie scutiți de vize pentru SUA în timpul mandatului său.

Sorin Roșca Stănescu la BZI LIVE

Nașul presei din România a discutat la BZI LIVE despre bombardarea gazoductelor subacvatice Nord Stream din Marea Baltică. Conform ultimelor dezvăluiri, a fost o operațiune ascunsă ordonată de Casa Albă și efectuată de CIA, susține, într-un articol, un jurnalist celebru de investigație, citat de The Times. Hersh mai spune că decizia lui Biden de a sabota conductele a venit după mai bine de nouă luni de planificare top-secretă în cadrul comunității americane de securitate națională.

De altfel, într-un raport de 5.000 de cuvinte publicat pe platforma online Substack, Hersh scrie că operațiunea a fost deghizată „sub acoperirea unui exercițiu NATO larg mediatizat la mijlocul verii trecute, cunoscut sub numele de Baltic Operations 22 sau BALTOPS 22”, care s-a desfășurat în iunie 2022, în largul coastelor Germaniei.

„Acest jurnalist care a luat premiul Pulitzer, pe care mulţi se grăbesc să îl discrediteze fiindcă e bătrân, ramolit, fie pentru că nu a avut decât o singură sursă şi aşa mai departe, a venit cu foarte multe detalii. Deci întradevăr, el spune că o sursă i-a devoalat esenţa acestei operaţiuni. Dar el vine cu atât de multe detalii încât e clar că aceste detalii nu pot să vină de la o singură sursă. Omul îşi protejează un număr foarte mare de surse. Este rezultatul unei investigaţii făcute de un ziarist curajos şi cu foarte multă experienţă.

Dacă aşa stau lucrurile, cum le prezintă el, situaţia este foarte gravă pentru că aşa cum pe bune dreptate spune Lavrov, ministrul de externe al Federaţiei Ruse, un experimentat ministru de externe al Federaţiei Ruse, Germania şi alte state pot cere despăgubiri uriaşe din partea Statelor Unite dacă se dovedeşte, repet, că aşa stau lucrurile.

De ce şi-ar fi aruncat singuri ruşii în aer o conductă pentru care au virat 60 de miliarde de dolari? De ce ar fi aruncat Germania, care e beneficiarul conductei? Sau alt stat european? Hai să zicem, cu excepţia statelor scandinave care ar fi avut vreun interes. Dar sunt mult prea slabe statele scandinave pentru a lua o asemenea iniţiativa riscantă.

Doamna ambasador din păcate, nu le-a dat romanilor nici o speranţă de viză pentru SUA, dimpotrivă, a atras atenţia asupra faptului că sunt foarte multe refuzuri, şi până când romanii nu vor fi dresaţi şi nu vor fi învăţaţi să nu solicite vize, atunci când nu îşi vor da seama ei că urmează să fie refuzaţi, până atunci romanii nu vor avea liber la viză. În teorie, romanii fiind cei mai important aliaţi startegici ai SUA. Dar asta este situaţia”, a spus jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *