Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Nu gura este poarta de intrare în corp pentru noul coronavirus! Descoperire incredibilă a medicilor
Nu gura este poarta de intrare în corp pentru noul coronavirus! Descoperire incredibilă a medicilor

Nu gura este poarta de intrare în corp pentru noul coronavirus! Descoperire incredibilă a medicilor

07 mai 2020, 15:12,
în Sanatate

Nasul, poarta principala de intrare a coronavirusului. Două tipuri de celule specifice din nas au fost identificate drept puncte de infecție inițiale pentru noul coronavirus.

Oamenii de știință au descoperit că gobletul și celulele ciliate din nas au niveluri ridicate ale proteinelor de intrare pe care le folosește virusul COVID-19 pentru a intra în celulele noastre.

Identificarea acestor celule de către cercetătorii de la Wellcome Sanger Institute, Centrul Medical Universitar Groningen, Universitatea Coasta de Azur și CNRS, Nisa și colaboratorii lor, ar putea ajuta la explicarea ratei ridicate de transmitere a COVID-19.

Cercetarea mai arată că celulele din ochi și unele din alte organe conțin, de asemenea, proteine ​​de intrare virală. Studiul, de asemenea, prezice cum o proteină de intrare cheie este reglementată cu alte gene ale sistemului imunitar și dezvăluie ținte potențiale pentru dezvoltarea de tratamente pentru a reduce transmisia.

Nasul, poarta principala de intrare a coronavirusului

Noua boală a coronavirusului – COVID-19 – afectează plămânii și căile respiratorii. Simptomele pacientului pot fi asemănătoare gripei, incluzând febră, tuse și dureri în gât, în timp ce unele persoane pot să nu prezinte simptome, dar au încă virus transmisibil. În cele mai grave cazuri, virusul provoacă pneumonie care poate duce la moarte în cele din urmă. Se crede că virusul este răspândit prin picături respiratorii produse atunci când o persoană infectată tuseste sau strănuta.

Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să înțeleagă exact cum se răspândește virusul, pentru a ajuta la prevenirea transmiterii și dezvoltarea unui vaccin. Deși se știe că virusul care provoacă boala COVID-19, cunoscut sub numele de SARS-CoV-2, folosește un mecanism similar pentru a infecta celulele noastre ca un coronavirus aferent care a provocat epidemia SARS din 2003, tipurile exacte de celule implicate în nas nu au fost identificate anterior.

Pentru a descoperi care celule ar putea fi implicate în transmisia COVID-19, cercetătorii au analizat mai multe seturi de date ale consorțiului de celule umane Atlas (HCA) ale secvențierii ARN unicelulare, din mai mult de 20 de țesuturi diferite de la persoane neinfectate. Acestea includ celulele din plămân, cavitatea nazală, ochi, intestin, inimă, rinichi și ficat. Cercetatorii au cautat care celule individuale au exprimat ambele proteine ​​cheie de intrare care sunt utilizate de virusul COVID-19 pentru a infecta celulele.

Celulele goblet producătoare de mucus și celulele ciliate din nas

„Am descoperit că proteina receptor – ACE2 – și proteza TMPRSS2 care pot activa SARS-CoV-2 intră în celule din diferite organe, incluzând celulele de pe mucoasa internă a nasului. Apoi am dezvăluit că celulele goblet producătoare de mucus și celulele ciliate din nas au cel mai ridicat nivel al ambelor proteine ​​ale virusului COVID-19, din toate celulele din căile respiratorii. Acest lucru face ca aceste celule sa fie cea mai probabilă cale inițială de infecție pentru virus”, a declarat Dr. Waradon Sungnak.

Dr. Martijn Nawijn, de la Centrul Medical Universitar Groningen din Olanda, a declarat: „Este prima dată când aceste celule particulare din nas au fost asociate cu COVID-19. Deși există mulți factori care contribuie la transmisibilitatea virusului, descoperirile noastre sunt în concordanță cu ratele rapide de infecție ale virusului văzute până acum. Locația acestor celule pe suprafața din interiorul nasului le face foarte accesibile pentru virus și, de asemenea, poate ajuta la transmitere la alte persoane.”

Cele două proteine ​​cheie de intrare ACE2 și TMPRSS2 au fost, de asemenea, găsite în celulele din corneea ochiului și în mucoasa intestinului. Acest lucru sugerează o altă cale posibilă de infecție prin conductele de ochi și lacrimi, și a relevat, de asemenea, un potențial de transmitere fecal-orală.

Când celulele sunt deteriorate sau luptă împotriva unei infecții, sunt activate diverse gene imune. Studiul a arătat că producția de receptori ACE2 în celulele nasului este probabil modificată în același timp cu aceste alte gene imune.

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cine este, de fapt, tatăl faimos al actriței Ilinca Gheorghiu din serialul "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Playtech.ro
Mesajul lui Vladimir Putin în miez de noapte după trei ani de război cu Ucraina. Liderul de la Kremlin a anunțat că....
observatornews.ro
O fată din Botoşani a intrat în șoc anafilactic după o înțepătură de albină, în timp ce era live pe TikTok. Un medic a văzut totul şi a sunat la 112
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cel mai luxos tren din România. Sunt condiții de hotel
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Copilul de doi ani al lui Ganea i-a cerut părintelui său să meargă la mănăstire. Evenimente tulburătoare în spital
Playtech.ro
Testul rutier la care greșesc aproape 99% dintre șoferi. Care este ordinea corectă de trecere prin intersecție?
Dailybusiness.ro
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
RomaniaTV
Ei sunt părinții lui Simion. Stau în Focșani și au studiat la ASE. Tatăl său a avut probleme cu alcoolul. Simion are și o soră, ce e judecătoare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Halep și-a deschis un nou hotel în Mamaia Nord. Prețul EXTREM de MIC cerut pe o noapte. Oricine poate sta aici!
redactia.ro
Momente romantice între George Simion și soția sa la prima dezbatere prezidențială. Cei doi au oferit imaginile serii
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`