Prima pagină » Sanatate » Mama si copilul » Nașterile în apă, la fel de sigure ca nașterile tradiționale
Nașterile în apă, la fel de sigure ca nașterile tradiționale

Nașterile în apă, la fel de sigure ca nașterile tradiționale

16 oct. 2020, 18:21,
BZI.ro, în Sanatate

Cercetările asupra nașterilor acvatice arată că femeile care nasc prin aceasta metora nu prezintă un risc mare de a fi internate într-o unitate de terapie intensivă, in comparatie cu alte tipuri de nașteri.

Dacă ezitați să nașteți în apă, rezultatele acestui studiu vă pot oferi liniște sufletească. În Statele Unite, cercetările au analizat acest tip de a naste pentru a evalua riscurile. Potrivit oamenilor de știință, nașterile în spitale care implică imersiunea în apă nu prezintă un risc mai mare de internare in unitati de terapie intensivă in comparatie cu alte nașteri tradiționale. Aceste descoperiri au fost publicate în revista Obstetrics and Gynecology. Acest nou studiu a fost realizat prin analiza datelor de la 583 de nașteri, timp de peste 4 ani (2014-2018), în opt spitale.

În cercetările anterioare, Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG), organizația profesională care stabilește standarde pentru practica obstetrică în Statele Unite, a concluzionat că imersiunea în apă în prima fază a travaliului a fost sigura pentru femeile care au dus la finalizarea sarcinii fără complicații.

Nașterea în apă aduce unele beneficii: proprietăți liniștitoare pentru mamă, o atmosferă mai senină, travaliu accelerat etc. Nu toate femeile pot naște în apă, este esențial să discutați acest plan de naștere cu medicul dumneavoastră și să obțineți informații de la maternitățile care îl practică.

Nașterile în apă, la fel de sigure ca nașterile tradiționale

Cu toate acestea, experții americani subliniază că există puține studii pentru a determina riscurile și beneficiile reale ale nașterii in acest mod.

„Acest studiu demonstrează că sistemul pe care l-am pus în funcțiune permite nasterea in apa în contextul unui program clinic puternic care să asigure siguranța. Ca sistem de sănătate, vrem să le oferim femeilor cât mai multe opțiuni posibile pentru a le ajuta să gestioneze durerea în timpul travaliului. Obiectivul nostru principal este întotdeauna siguranța mamelor și a nou-născuților, Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că ne bazăm practicile pe cele mai bune dovezi disponibile”, a declarat dr. Lisa Saul, perinatolog, președinte al liniei de servicii pentru mamă si bebeluși la Allina Health și co-autor al studiului.

Acest nou studiu se remarcă prin mărimea eșantionului său și metodele utilizate pentru a compara cele două grupuri de femei.

„Femeile și familiile merită îngrijiri sigure, bazate pe dovezi, indiferent de preferințele lor privind nașterea. Acest studiu demonstreaza ca nasterea in apa este o optiune sigura pentru femei in timpul travaliului”, a declarat Kathrine Simon, coautor al studiului.

În detaliu, acest studiu asigură că proporția nașterilor cu internare la terapie intensivă a fost semnificativ mai mică la femeile aflate în imersiune (2,9%) decât în ​​grupul de control (8,3%). În plus, nu a existat nicio diferență semnificativă între grupurile de imersie în apă și celelalte în ceea ce privește problemele întâmpinate la naștere (anemie, suferință respiratorie, deces etc.).

„Acest studiu confirmă faptul că nasterile in apă, efectuate conform unui protocol clinic riguros, sunt cel puțin la fel de sigure ca metodele tradiționale de nastere”, concluzionează Katherine Simon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *