Prima pagină » Titlurile zilei » Narcis Baltariu, țeparul din imobiliare de la Iași, s-a trezit cu casa înconjurată de mascați! După o percheziție fulger a ajuns în arest. Două autoturisme ajunse pe mâinile lui l-au „îngenuncheat” – EXCLUSIV/FOTO

Narcis Baltariu, țeparul din imobiliare de la Iași, s-a trezit cu casa înconjurată de mascați! După o percheziție fulger a ajuns în arest. Două autoturisme ajunse pe mâinile lui l-au „îngenuncheat” – EXCLUSIV/FOTO

22 dec. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Narcis Baltariu este țeparul din imobiliare de la Iași, care s-a trezit, zilele trecute, cu casa înconjurată de mascați, iar în urma percheziției fulger a ajuns în arest

Narcis Baltariu are 42 de ani și de câțiva ani buni este cunoscut ca fiind țepar în imobiliare. Din luna februarie a acestui an, a decis să schimbe tactica și s-a dat mare afacerist, patronul unui parc auto din Iași, ca să își poată însuși niște mașini în valoare de 10.000 de euro, respectiv 7.000 de euro. Însă aceste două autoturisme care au ajuns pe mâinile lui l-au „îngenuncheat”.

Narcis Baltariu, țeparul din imobiliare de la Iași, s-a trezit cu casa înconjurată de mascați, iar după o percheziție fulger a ajuns în arest

Radu R. a fost cea mai recentă victimă a țeparului Narcis Baltariu și a povestit reporterilor BZI că s-a prezentat la un parc auto de pe șoseaua Bucium ca să își vândă mașina. Acolo a dat de Narcis Baltariu, care s-a prezentat a fi șeful parcului auto și au făcut toate demersurile necesare pentru a-i lăsa mașina, un VW Tiguan, să o vândă și să-i vireze banii. De atunci, individul s-a făcut pierdut. Atunci, reporterii BZI l-au contactat și pe el pentru a obține un punct de vedere, însă acesta a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse și a afirmat că oamenii îi vor răul.

„După incident am fost chemat la secția de poliție și acolo am avut o surpriză. Mai erau încă 5-6 persoane cu pagube foarte mari. Iar în sfârșit s-a făcut dreptate și a fost arestat. Așteptăm să vedem ce decizie se va lua în perioada următoare, pentru că totuși ne datorează niște bani. Ba mai mult, eu am pierdut și un turneu în luna februarie, fiindcă nu ne-am prezentat din cauza supărării pe care am avut-o”, precizează Radu R., o persoană păgubită de Narcis Baltariu.

Poliția a deschis o anchetă

Polițiștii ieșeni au deschis o anchetă, iar în cursul zilei de 20 decembrie 2023 au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, conducându-l pe Narcis Baltariu la audieri.

„Astăzi, 20 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Biroului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Iași, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza județului Iași, o persoană fiind condusă la audieri. În baza probatoriului administrat, persoana sus-menționată, respectiv un bărbat de 42 de ani, a fost reținută pentru 24 de ore, fiind introdusă în arestul IPJ Iași. Cel în cauză este bănuit de comiterea infracțiunilor de abuz de încredere și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a rezultat că, la data de 19.02.2023, fiindu-i încredințat un autoturism cu scopul de a-l vinde, acesta și l-ar fi însușit pe nedrept prin întocmirea unui document fals, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu de 10.000 de euro. De asemenea, la data de 15.12.2022, primind în scopul vânzării un alt autoturism, după încheierea tranzacției nu ar fi predat vechiului proprietar contravaloarea mașinii, cauzându-i acestuia un prejudiciu de 7.000 de euro. La data de 21 decembrie a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași cu propuneri legale”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean.

Narcis Baltariu a primit măsura controlului judiciar pentru 60 de zile

Individul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, iar procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„În baza plângerilor formulate de 2  persoane vătămate, organele de cercetare penală au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii a 2 infracţiuni de  abuz de încredere, fapte prevăzute de art. 238 alin 1 din Cod penal şi a uneia de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută de art. 322 alin. 1 din C.pen. În urma administrării probatoriului a fost identificat prezumtivul autor, reţinându-se în esenţă că în cursul lunii februarie 2023, una dintre persoanele vătămate i-a încredințat inculpatului un autoturism cu scopul ca cel din urmă să îl vândă, împrejurare în care inculpatul și l-ar fi însușit pe nedrept, prin întocmirea în fals a unui contract de vânzare, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 10.000 de euro.

S-a mai reţinut că în data de 15.12.2022, cea de-a doua persoană vătămată i-a încredințat aceluiaşi inculpat un autoturism cu scopul ca cel din urmă să îl vândă, lucru pe care inculpatul l-ar fi făcut, însă fără a-i mai remite persoanei vătămate suma de 7.000 de euro. Prin ordonanţa din data de 20.12.2023 s-a dispus reţinerea prezumtivului autor pe o durată de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii a 2 infracţiuni de  abuz de încredere, fapte prevăzute de art. 238 alin 1 din Cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod pen., iar la data de 21.12.2023 procurorul de caz a luat faţă de inculpat măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru întregirea situaţiei de fapt şi descoperirea adevărului judiciar. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a transmis procurorul Ștefan Fânariu, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în legătură cu țeparul din imobiliare de la Iași.

Comentarii
  • Adica in februarie 2023 a tras o țeapă, omul a facut plangere, iar politia l a lasat sa mai traga cateva țepe timp de aproape un an. Sa nu te ca-ci pe ei de politisti? Probabil ultimul țepuit acum in decembrie a avut ceva pile prin poliție. Altfel nu se explica de ce in februarie nu s a facut nimic si in doua zile de la ultima țeapă l au luat baietii. Clar, ultimul pagubit era ceva pilos.

  • – – – Simplu , toti cei inselati DUPA plangera din februarie trebuie sa fie DESPAGUBITI de catre statul roman ! Doar asa se mai poate schimba ceva in atitudinea unor entitati statale …

  • Asta e prost si tepar de mic.

  • vorba unui parinte de la manastire: „Poţi să te naşti sub toată galaxia cand ai ieşit prost din mama ta aşa mori sub toate zodiile!!!”

  • Cred că a țepuit vreun șăfuț din puliție de sa rezolvat în două zile asfel se proceda ca cea din februarie în care se aștepta clasarea plângeri din lipsă de probe–ha ha ha să fi avut reclamantul ghinion sau nu ieșea șpăguța la interval–

  • Voi ăștia care mâncați rahat despre om nimici nu-l Cunoaște-ți !Este un om prea cinstit însă sunt alții care nu mai încap de el !!!Dar are grija Dumnezeu de fiecare in parte!si de voi ăștia care mâncați rahat si postați numai minciuni !presa de mahala!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *