Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Napolitane cu nuca si rahat
Napolitane cu nuca si rahat

Napolitane cu nuca si rahat

20 ian. 2012, 16:18,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:4499;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

3 foi mari de napolitana
1 kg rahat
100 ml suc de lamaie (de la 2 lamai)
coaja rasa de la o lamaie
200 g nuca tocata

Mod de preparare:

Rahatul se da prin masina de tocat carne. Nuca se taie bucatele. Rahatul tocat se pune pe foc impreuna cu sucul de lamaie (preferabil intr-un vas de teflon) si se tine amestecand pana se infierbanta bine. Se inchide focul, se lasa sa se racoreasca vreo 5 minute, apoi se adauga coaja rasa de lamaie si nucile; se omogenizeaza. Se mai lasa inca vreo 5 min. sa se racoreasca apoi se umplu foile de napolitana. Se preseaza bine deasupa, dar cu grija sa nu se sfarame foile; dupa ce umplutura s-a racit se taie, stergand cutitul cu un servet umed de fiecare data.
Napolitane cu nuca si rahat pregatite de Cristina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025