Prima pagină » Actualitate » Naomi Campbell nu mai are voie să conducă organizații caritabile. Ce a făcut supermodelul cu banii din donații

Naomi Campbell nu mai are voie să conducă organizații caritabile. Ce a făcut supermodelul cu banii din donații

27 sept. 2024, 17:58, 2 ,
Simona Ciobanu în Actualitate

Organizația de caritate a lui Naomi Campbell, Fashion for Relief, și modelul însuși se confruntă cu critici intense. O investigație, care a dus la închiderea organizației în martie, a dezvăluit că o mare parte din fondurile adunate în cadrul evenimentelor de caritate din ultimii zece ani au fost gestionate necorespunzător, conform The Guardian.

Joi, publicația a raportat că lui Campbell, în vârstă de 54 de ani, i s-a interzis să mai fie administrator de caritate timp de cinci ani. Se pare că zeci de mii de dolari au fost cheltuiți pe șederi luxoase la hotel, tratamente spa, securitate personală, țigări și alte cheltuieli extravagante.

De asemenea, investigația a relevat că Bianka Hellmich, un alt administrator, a primit sute de mii de dolari în plăți neautorizate. Hellmich a fost sancționată cu o interdicție de nouă ani, în timp ce un alt administrator, Veronica Chou, a fost interzisă pentru patru ani. Raportul a mai acuzat organizația de o guvernare defectuoasă și o administrare financiară inadecvată.

Supermodelul Naomi Campbell a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Între aprilie 2016 și iulie 2022, doar 8,5% din cheltuieli au fost dedicate subvențiilor caritabile. Potrivit Daily Mail, doar 5.000 de dolari din cele 1,6 milioane strânse la o gală din Cannes au fost donați pe parcursul a 15 luni.

Până acum, reprezentantul lui Campbell nu a oferit comentarii pe marginea acestui subiect. Fashion for Relief a intrat în atenția autorităților în 2021, iar Comisia de caritate pentru Anglia și Țara Galilor a deschis o investigație în noiembrie aceluiași an. În decembrie 2023, s-a anunțat dizolvarea organizației, iar aceasta s-a închis oficial trei luni mai târziu. Aproximativ 400.000 de dolari au fost recuperați și donați către Salvați Copiii și Fondul Primarului pentru Londra.

Naomi Campbell a fondat Fashion for Relief în 2005, inspirată de Nelson Mandela, având scopul de a sprijini comunitățile afectate de dezastre naturale și alte dificultăți. De-a lungul timpului, organizația a oferit ajutor în urma unor catastrofe precum cutremurul din Haiti, uraganul Katrina și tsunami-ul din Japonia.

În plus, Campbell a fost criticată recent și de Anna Wintour pentru lipsa punctualității la un eveniment de modă, la începutul lunii septembrie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`