Prima pagină » Economic Local » Nadia Stoian, director operațional Exonia, Iași: „Să dezvolți o companie, în prezent, este mult mai ușor față de cum era acum 20 de ani” – FOTO/VIDEO

Nadia Stoian, director operațional Exonia, Iași: „Să dezvolți o companie, în prezent, este mult mai ușor față de cum era acum 20 de ani” – FOTO/VIDEO

25 apr. 2024, 02:00, 4 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Nadia Stoian, antreprenoare, director operațional al Exonia, Iași, cel mai mare producător de ambalaje din Europa de Est, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre începuturile sale în antreprenoriat, cum l-a cunoscut pe soțul său, Tiberiu Stoian, cu care este împreună de 14 ani, despre cum este să crești trei copii, dar și ce pasiuni are. Nadia spune că acum e mai ușor să ai o afacere, față de acum 20 de ani, când nu aveai acces la credite, finanțări sau informații. Interviul poate fi urmărit AICI:

Nadia Stoian, antreprenoare, director operațional al Exonia, Iași, cel mai mare producător de ambalaje din Europa de Est, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre începuturile sale în antreprenoriat și cum este acum să ai un business.

„Să dezvolți o companie, în prezent, este mult mai ușor față de cum era acum 20 de ani. E mult mai ușor pentru că poți avea acces la finanțări, la împrumuturi. Nu mai zic de informații. Mi-aș fi dorit eu și Tiberiu să începem afacerea în secolul acesta. Dacă aș fi început în 2020, era altă treabă, în 2010. Tiberiu a început în 1999.

Dacă aș începe acum un business, m-aș întreba ce posibilități de creștere am, dacă e scalabil și pot să-l dezvolt, merită să investesc în el. Dar dacă e vorba să deschid o florărie, nu mă limitez la acea florărie, ci la câte aș putea deschide în acel oraș, să mă dezvolt la nivel regional. Oamenii bogați de ce rămân bogați? Cei care au muncit banii și au câștigat bănuț cu bănuț niciodată nu o să arunce cu ei în stânga și în dreapta. E vorba de cumpătare, să stai echilibrat, să te limitezi, nu neapărat la bunul simț, ci la lucrurile firești, normale”, spune Nadia Stoian.

A fost inclusă în Catalogul „100 de Manageri de Top”.

Nadia Stoian, director operațional Exonia, Iași: „Am crescut alături de soțul meu”

Nadia l-a cunoscut pe soțul său la locul de muncă.

„Am vrut să mă angajez, eram studentă, terminasem anul II, și mi-am depus CV-ul pentru găsirea unui job. Lucrasem la Orange cu un an înainte, deci aveam experiență care m-a ajutat să fac anumite operațiuni. Am aplicat la compania soțului, Artis Design, pe atunci, ca asistent manager. Eram încrezătoare că voi fi invitată la interviu. Tiberiu m-a angajat, nu și-a dat seama că sunt cetățean din Republica Moldova, i-am zis că mă ocup eu de tot. Am asimilat toate informațiile și am crescut alături de el, de soțul meu, pentru că l-am avut ca mentor încă de la 20 de ani.

Am lucrat în echipa lui, am început să merg la expoziții și îmi plăcea ceea ce făceam. Noi am ieșit abia după 4 ani, perioadă în care am fost colegi. Am pus bazele unei prietenii de la început. Ne cunoșteam foarte bine și am început să avem sentimente unul față de celălalt. Am început o relație și cred că în jumătate de an eram și căsătoriți”, povestește Nadia Stoian, director operațional al Exonia.

Peste 100 de interviuri, postate pe YouTube

Un alt episod de #PodcastBZI este cel cu Daniel Vrănescu, somelier și brand manager Cotnari. Specialistul vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre vinurile celei mai cunoscute companii din țară. Cum ar trebui consumat un vin alb, roșu sau spumant, ce istorie are fiecare vin al companiei Cotnari, dar și de ce prosecco este tot mai cerut de consumatori. Daniel Vrănescu spune că vor continua planurile de dezvoltare a companiei, care să producă vinuri de calitate. Interviul poate fi urmărit AICI:

Interviul cu Nadia Stoian, antreprenoare, director operațional al Exonia, Iași, cel mai mare producător de ambalaje din Europa de Est, dar și cu alți specialiști, antreprenori sau producători din diverse domenii, poate fi urmărit pe YouTube.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Femeie penala, dar penala rau frate! La muit pe barbatasu ca sa o bage in gura in Mercedes. Saraca e o parvenita, vechiul sot lucra in Italia ca sa ii repare gardul din Rep. Moldova si sa ii faca fantana ca nu avea apa. Saraca curveta

  • Toata firma noastra stie ca lui Nadia ia placut ciocanul. Avea gard verzui din scandura la ea in Raionul Buiucani. Nu avea trotuar pe langa casa, era numai mocirla si acum e mare doamna… daca a sarit in cuculetele care trebuie!

  • A ajuns ea sa vorbeasca de afaceri, ce afaceri stie ea sa faca cand ei ii place sa sara in sule-

  • E axata doarbpe banii lui Tibi, Nadejda e divortata apriga dupa avere si bani, o femeie saraca si plina de sine a devenit o regina datorita sugaciului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024