Prima pagină » Radio » Actualitate » Nadia Comăneci, despre relația cu mama ei: „Era fericită că scăpa de mine”

Nadia Comăneci, despre relația cu mama ei: „Era fericită că scăpa de mine”

16 oct. 2023, 13:12,
în Radio

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a dat detalii în cartea sa despre relația cu mama ei, cele două având o relație extrem de strânsă. Deși au trecut foarte mulți ani de când a părăsit meleagurile natale, zeița de la Montreal are amintiri plăcute de acolo. Acum, mama Nadiei Comăneci locuiește în Pantelimon, după ce a stat o perioadă în Deva, ea părăsind de mai mulți ani Oneștiul.

Cu toate că au trecut foarte mulți ani de la performanța istorică înregistrată de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice, aceasta rămâne una dintre cele mai bine cunoscute, cât și îndrăgite, nume din țara noastră! Și chiar dacă au trecut foarte mulți ani de la plecarea gimnastei din țară, aceasta este încă legată de România. Iar unul dintre motivele pentru care revine aici este tocmai persoana care i-a dat viață.

Nadia Comăneci, despre relația cu mama ei

În anul 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci reușea să obțină primul 10 din istoria gimnasticii. Mai mult, de-a lungul carierei, ea a reușit să fie recompensată cu această notă de nu mai puțin de 7 ori. Cu toate acestea, deși a fost în atenția publicului mondial de atât de multă vreme, nu foartă multă lume cunoaște detalii despre una dintre cele mai importante persoane din viața Nadiei Comăneci: mama sa, Ștefania-Alexandrina Comăneci.

Astfel, mulți români s-au întrebat ce fel de relație există între cele două. Ei bine, în cartea sa, gimnasta a vorbit mai pe larg despre relația dintre ea și cea care i-a dat viață. Iar cele două se înțeleg perfect împreună, având o relație extrem de strânsă.

„Aveam foarte multă energie. Mama a încercat să găsească o variantă prin care să-mi consum energia în condiții mai sigure. Să las în pace copacii, casele și alte obiecte. În Onești se deschisese o mică sală de sport de către familia Simionescu.

Acolo, sub îndrumarea antrenorului Marcel Duncan, am învățat să fac prima rostogolire, prima roată, prima prindere la bară. Mă jucam și învățam totodată. Mama era fericită că scapă pentru câteva ore de mine și putea să-și vadă liniștită de treburile casnice”, scrie Nadia Comăneci, în cartea sa.

Ștefania Comăneci a fost tot timpul alături de fiica ei

Nadia Comăneci locuiește de mai mulți ani în Statele Unite, dar își vizitează mama ori de câte ori are ocazia. Ștefania este o gospodină desăvârșită. Chiar dacă a trecut pragul de 80 de ani, ea încă gătește. În fiecare an își face provizii pentru iarnă. Iar Nadia găsește cămară plină de fiecare dată când vine în vizită în România.

Mama „Zeiței de la Montreal” a fost tot timpul alături de fiica ei și a susținut-o în alegerile pe care aceasta din urmă le-a făcut. În prezent, mama Nadiei locuiește într-o casă situată în Pantelimon. Înainte să se mute lângă Capitală, Ștefania Comăneci își ducea traiul la Deva, acolo unde a ajuns după ce a părăsit orașul natal, Onești. În prezent, femeia își ocupă timpul cu treburile gospodărești, însă ea nu a fost tot timpul la fel de liniștită cum este acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *