Prima pagină » National » Nadia Comăneci, despre performanța incredibilă a gimnastelor românce: „România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene”

Nadia Comăneci, despre performanța incredibilă a gimnastelor românce: „România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene”

20 dec. 2020, 20:16,
Bianca Rebegea în National

Nadia Comăneci, fosta mare gimnastă, a comentat, duminică, la Antena 3, performanța incredibilă a sportivelor din echipa de gimnastică feminină a României la Campionatul European din Turcia.

„Pentru gimnastică şi pentru tenis mă trezesc cu noaptea în cap. Mă bucur să văd că există ceva promiţător şi această campanie făcută acum câţiva ani produce succese. Am fost extrem de impresionată de revenirea Larisei Iordache, cu care am vorbit acum 10 minute. Este aproape imposibil să revii fără accidentare după o „dispariţie” de trei ani din sport. Ea, cu trei operaţii, să revină la un nivel competitiv de această valoare este aproape incredibil (…) A făcut şi istorie, pentru că, din calculele mele, România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene, cu 55 de medalii de aur în total”, a spus fosta mare gimnastă într-o intervenţie telefonică în direct la Antena 3.

Ana Bărbosu, o gimnastă de succes

Ana Bărbosu, gimnastă româncă, a câștigat toate cele patru finale pe aparate la CE de Gimnastică din Turcia. Mai mult, ea a câștigat și la concursul pe echipe şi la individual-compus. Dar Ana Bărbosu nu este singura gimnastă care a făcut performanță. România a mai obținut alte două medalii la junioare, prin Maria Ceplinschi, argint la sol, și Andreea Preda, bronz la bârnă.

Astăzi, 20 decembrie, junioara Ana Bărbosu a câștigat  toate cele 4 medalii de aur la finalele pe aparate, la Campionatul European de Gimnastică de la Mersin. Ea a câștigat aurul la paralele (13.450 puncte), la bârnă (13.100 puncte), la sărituri (13.700 puncte) și la sol (13.250 puncte).

În finalele de duminică, au mai fost calificate Maria Ceplinshi, la sărituri, locul 5 şi Iulia Trestianu, la paralele inegale, locul 7.

Gimnasta Ana Bărbosu este din Focșani, are 14 ani și se antrenează la Centrul Olimpic de la Deva.

De menționat este că junioara a mai câștigat la Mersin medaliile de aur la concursul pe echipe şi la individual-compus.

Larisa Iordache și Silviana Sfiringu, medalii de aur și argint în finala de la bârnă

Învingătoare sunt și româncele Larisa Iordache şi Silviana Sfiringu, care au reușit o dublă formidabilă în finala de la bârnă, în care au obţinut medaliile de aur, respectiv argint, duminică, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia).

Larisa Iordache a câştigat prima medalie de aur a senioarelor la Mersin, cu o nota mare, 14,000, în timp ce Sfiringu şi-a trecut în palmares prima sa medalie individuală la un Campionat European de senioare, argint, cu 13,800.

În palmaresul Larisei Iordache, în vârstă de 24 de ani, se mai află o medalie de bronz, obținută la Jocurile Olimpice, două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 5 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz la Europene.

Ce rezultate au obținut gimnastele noastre în primele trei finale pe aparate:

Sărituri: Larisa Iordache – medalie de argint (media 13.875), Ioana Stănciulescu – locul 5 (13.575);

Parelele: Larisa Iordache – locul 4 (13.250);

Bârnă: Larisa Iordache – medalie de aur (14.000), Silviana Sfiringu – medalie de argint (13.800).

În ultima finală a competiţiei, la sol, România va fi reprezentată tot de Larisa Iordache, împreună cu Antonia Duţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *