Prima pagină » Cancan ultimă oră » Muzica populară din România este în doliu! A murit un artist iubit de români
Muzica populară din România este în doliu! A murit un artist iubit de români

Muzica populară din România este în doliu! A murit un artist iubit de români

14 feb. 2024, 21:40,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Iubit în România dar și în Republica Moldova, vestea morții maestrului Mihai Amihalachioaie a fost ca un fulger pentru cei care l-au cunoscut.
Lumea muzicii populare din Republica Moldova și România a fost surprinsă de vestea dispariției solistului de muzică populară la doar 62 de ani, conform Playtech.

Maestrul Mihai Amihalaichioaie, un acordeonist și dirijor extrem de apreciat de românii de pe ambele părți ale Prutului, a reușit în toți acești anii să-și încânte publicul cu spectacolele sale pe toate scenele din România și Moldova.

Mihai Amihalaichioaie a interpretat atât muzică populară, cât și muzică simfonică și de operă. De asemenea, a fost dirijor al Orchestrei de Cameră a Municipiului Chișinău și a susținut numeroase concerte pe scenele de gen.

Nu se știe exact când a început boala, dar fiul său, Petru, a spus că a fost dus la o clinică specializată din Turcia pentru un transplant de ficat în urma unor probleme. Fiul a spus că starea sa de sănătate se stabilizase, cel puțin pentru un timp, iar medicii erau optimisti cu privire la recuperarea lui.

Suferea de cancer la ficat în stadiul 4

Se pare că toate speranțele de îmbunătățire au fost ignorate, boala revenind, suferind de cancer la ficat în stadiul IV.

Maestrul a fost internat de urgență din cauza recidivei, dar medicii nu au mai avut alte opțiuni. Anunțul a fost făcut de fiul regretatului artist, Mihai Amihalaichioaie, care a murit la 62 de ani.

„Tata… Un om, un copil al Domnului şi un creator de bunătate prin muzică. Acordeonist, muzician, dirijor, maestru… Pentru noi, cel mai mare titlu al său a fost de TATĂ. A trecut printr-o perioadă tare grea în ultimul an.

Am luptat împreună şi ne-am bucurat cu toţii că a trecut cu bine de operaţia de transplant. Am savurat ulterior timpul petrecut alături de el, gândindu-ne la viitor. Însă cu părere de rău, nu întotdeauna lucrurile decurg aşa cum îţi planifici. Boala necruţătoare a revenit, afectând agresiv şi restul organismului. Aşa că a luat inima-n dinţi, şi s-a luptat a doua oară. Doar că, la un moment dat, Dumnezeu a intervenit şi a zis: “Staţi un pic, dragii mei copii. Am Eu nevoie de Mihai, ca să mai discut cu el

Că demult n-am mai stat noi de vorbă. Aşa, ca doi prieteni. Să-mi mai povestească liniştit despre viaţa sa şi să ne gândim împreună la viitorul sau drum de creaţie. Iar la final, O să-l trimit înapoi pe Pământ, să transmită dragoste, bunătate şi o rază de lumina tuturor.” Odihneşte-te în linişte, tata. Ai meritat asta”, a transmis Petru Amihalaichioaie, conform publicației StarPopular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *