Prima pagină » Cultural » Evenimente culturale » Muzeul Național al Țăranului Român găzduieşte un târg de Sfântul Nicolae
Muzeul Național al Țăranului Român găzduieşte un târg de Sfântul Nicolae

Muzeul Național al Țăranului Român găzduieşte un târg de Sfântul Nicolae

26 nov. 2019, 11:33,
în Cultural

Muzeul Național al Țăranului Român găzduieşte un târg de Sfântul Nicolae. Olari, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese şi mulţi alţi meşteri pricepuţi vin la Muzeul Național al Țăranului Român. Persoanele interesate sunt aşteptate de vineri, 6 decembrie până duminică, 8 ale lunii de la orele 10 de dimineață, până la 18:00.

În cadrul manifestării pot fi admirate şi cumpărate diferite produse la care meşterii populari au lucrat pe tot parcusul anului.

Prețul biletului de intrare la târg pentru adulți este de 8 lei, iar pensionarii vor trebuie să plătească 4 lei.

Elevii și studenții, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor vor plăti 2 lei

Sfântul Nicolae face parte dintre sfinții cu mare ținere. Iarna începe, după unii, în această zi. Când își scutură barba sfântul, începe să ningă.

Mai important decât toate este faptul că Sfântul Nicolae reprezintă o geană de nădejde. Poate că nu se sfârșește lumea, poate că vine primăvara iar… Sfântul Nicolae ajută fetele sărace.

Obiceiul de a dărui copiilor dulciuri și o nuielușă este o inovație a orașului, o prefigurare a lui Moș Crăciun cel atoatedăruitor.

Muzeul Național al Țăranului Român gazduieste un targ de Sfantul Nicolae

Muzeul Național al Țăranului Român este unul dintre cele mai diversificate muzee din familia europeană a Muzeelor de Arte și Tradiții Populare.

Este situat în București pe Șoseaua Kiseleff nr.3, lângă Piața Victoriei. Clădirea unde se află actualul muzeu a fost construită în perioada 1912-1941, după planurile arhitectului N. Ghica-Budești.

În 1953, clădrea adăpostea Muzeul Lenin-Stalin, apoi, Muzeul Partidului, iar, de la 5 februarie 1990, în clădire a fost reinstalat Muzeul, înființat în 1906, redenumit Muzeul Țăranului Român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`