Prima pagină » Actualitate » Muzeul Drents reacționează după arestările în cazul tezaurului dacic furat în Olanda
Muzeul Drents reacționează după arestările în cazul tezaurului dacic furat în Olanda

Muzeul Drents reacționează după arestările în cazul tezaurului dacic furat în Olanda

29 ian. 2025, 20:01,
Redacția BZI în Actualitate

Muzeul Drents reacționează după arestările de miercuri seară în cazul tezaurului dacic furat în Olanda. Poliția a arestat trei bărbați în nordul Olandei pentru jaful de la Muzeul Drents din Assen, scrie miercuri seara presa olandeză. Poliția a confirmat acest lucru pentru De Telegraaf. Suspecții au fost arestați în Heerhugowaard. Comorile furate sunt încă fără urmă, a raportat muzeul.

„Suntem foarte mulțumiți de veștile pline de speranță privind arestările din Olanda de Nord. Avem un mare respect pentru agențiile de aplicare a legii care se ocupă atât de eficient de acest caz teribil și așteptăm cu nerăbdare evoluțiile ulterioare. Returnarea în siguranță a artefactelor furate ar fi un pas fantastic pentru toate părțile implicate. Nu doar pentru noi, ci mai ales pentru poporul român”, este declarația Muzeului Drents.

Polițiștii din Olanda au arestat 3 suspecți

Polițiștii din Olanda au reținut 3 suspecți în cazul furtului tezaurului dacic, furat de la Muzeul din Drents.

Deocamdată, polițiștii din Olanda nu au precizat dacă au fost recuperate coiful de la Coțofenești și brățările dacice.

Conform informațiilor obținute pe surse, cei trei suspecți ar fi olandezi și în prezent sunt audiați la poliție pentru a afla unde se află tezaurul dacic.

Nu sunt excluse și alte arestări. De asemenea, poliția îl caută în continuare pe bărbatul ale cărui imagini au fost difuzate în cursul acestei zilei.

Autoritățile olandeze au luat anterior în calcul o ipoteză în care hoții ar fi fost patru la număr,

Autoritățile olandeze au luat anterior în calcul o ipoteză în care hoții ar fi fost patru la număr, nu doar cei trei ce apar pe filmări, și că printre aceștia e posibil să fi fost români implicați.

Surse citate de ziarul olandez De Telegraaf spuneau că analiza imaginilor camerelor de luat vederi din muzeu și cercetările suplimentare privind mișcările suspecte ale vizitatorilor au furnizat anchetatorilor „informații interesante”.

Spre exemplu, poliția știe mai multe informații despre mișcările celor trei hoți după ce au schimbat modul de transport sub un viaduct al drumului N33 în apropiere de Rolde. Poliția presupunea că autorii furtului au fugit în Germania, dar nu dorește în mod oficial să ofere detalii despre anchetă.

De Telegraaf spune că aproximativ 35 de polițiști lucrează la dosarul furtului de la expoziția Dacia, de unde, pe lângă trei brățări de aur, a fost furat și celebrul coif de aur de la Coțofenești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 februarie 2025
17 februarie 2025