Prima pagină » Local » Muzeul CTP Iași s-a transformat temporar într-un depozit. Publicul va avea acces abia după luna iunie – FOTO

Muzeul CTP Iași s-a transformat temporar într-un depozit. Publicul va avea acces abia după luna iunie – FOTO

05 mai 2023, 02:00,
Petronel-Vlăduț Ștefan în Local

Muzeul CTP Iași este închis temporar pentru publicul larg. Din cauza reorganizării garajului din zona Tudor Vladimirescu, s-a transformat într-un depozit. Unele dintre exponate au fost deja relocate în alte spații, iar cele prezente au rămas printre cutii și materiale de construcție

Vizitatorii au ocazia să facă o călătorie în timp, în holul muzeului fiind expuse diferite fotografii din mai multe perioade ale transportului în comun. Anul trecut, muzeul a fost deschis pentru 7 luni, deoarece pe perioada iernii, exponatele fiind expuse la temperaturi extreme și zăpadă, ar fi fost deteriorate mult mai ușor. În cele 7 luni de activitate, se pare că s-au înregistrat 300 de vizitatori din România, dar și din alte țări.

Muzeul CTP Iași s-a transformat temporar într-un depozit

 poză cu autobuzele de la muzeul CTP

Aproximativ 300 de vizitatori au fost la muzeul CTP anul trecut

Din păcate, muzeul este închis temporar din cauza lucrărilor la garajul CTP. Câteva dintre exponate încă sunt prezente printre cutii și materialele de construcții. Având în vedere că lucrările nu se vor finaliza în viitorul apropiat, cel mai probabil, porțile se vor deschide pentru posibilii vizitatori abia în a doua jumătate a acestui an.

„Din păcate, muzeul este închis în această perioadă, temporar există un depozit acolo. Se efectuează mai multe lucrări pentru stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice, astfel că era nevoie de mai mult spațiu. Sperăm ca din luna iulie să fie deschis din nou pentru vizitatori. Câteva dintre exponate au fost deja mutate de acolo ca să nu fie probleme, însă pe viitor avem în vedere achiziționarea mai multor autobuze pentru a întregi colecția”, declară Silviu Stanciu, președintele asociației Tramclub.

Anul trecut au fost 300 de vizitatori la muzeu

o poză cu cutiile de la muzeu

Sunt prezente peste 15 exponate în muzeu

Anul trecut, muzeul a fost deschis pentru o perioadă de 7 luni, din mai multe motive. În principal s-a ținut cont de conservarea exponatelor pe timp de iarnă. Din cei 300 de vizitatori, se pare că au existat și persoane din diferite țări, care au ținut în special să urmărească evoluția transportului în comun în spațiul ieșean.

„Anul trecut, muzeul a fost deschis pentru 7 luni, deoarece iarna am decis să-l închidem, pentru a prezerva mai bine exponatele. Fiind expuse la frig, existau mari șanse ca acestea să se deterioreze atunci când urcau vizitatorii în ele. În cele 7 luni am avut un număr de aproximativ 300 de vizitatori la muzeul nostru și sperăm că în acest an vor fi și mai mulți”, precizează Silviu Stanciu.

Deocamdată, muzeul CTP Iași s-a transformat într-un depozit. Până nu vor fi finalizate lucrările de la garajul CTP din Tudor Vladimirescu, vizitatorii vor trebui să aștepte ca să vadă din nou vechile autobuze care au circulat odată pe străzile orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *