Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Unele dintre mutațiile SARS-CoV-2 sunt răspuns la proteinele umane
Unele dintre mutațiile SARS-CoV-2 sunt răspuns la proteinele umane

Unele dintre mutațiile SARS-CoV-2 sunt răspuns la proteinele umane

24 iul. 2020, 16:53,
în Sanatate

Mutațiile SARS-CoV-2, răspuns la proteinele umane. Mutațiile sunt un fenomen standard în genetica organismelor – unele conduc la avantaje, altele afectează negativ organismele, iar altele nu au efecte. Nu ar trebui să ne surprinda că cercetătorii au analizat modul în care SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru Covid-19, sufera mutatii.

Într-o analiză a peste 15.000 de genomi SARS-CoV-2, echipa de cercetare a descoperit peste 6.000 de mutații. Cu toate acestea, unele dintre mutații nu par a fi aleatorii. Echipa consideră că unele dintre mutațiile din genomul virusului au fost cauzate de o proteină umană numită APOBEC. Nu este atât de surprinzător, deoarece APOBEC este cunoscuta pentru că afectează codul genetic al virusurilor care infectează celulele umane. Rezultatele sunt prezentate în revista Molecular Biology and Evolution.

„M-am uitat la profilurile mutaționale pentru multe organisme și toate arată ca un fel de părtinire, dar nu am văzut niciodată unul la fel de puternic și ciudat ca acesta”, spune autorul Laurence Hurst, director al Centrului Milner pentru Evoluție la Universitatea din Bath, potrivit iflscience.com.

Mutațiile SARS-CoV-2, răspuns la proteinele umane

Codul genetic al majorității virusurilor se bazează numai pe ARN și nu pe ADN. ARN se realizează folosind o serie de baze azotate de guanină, adenină și citozină, (G, A, C), care sunt de asemenea utilizate de ADN și o a patra cunoscută sub denumirea de uracil (ADN folosește timina). Mutațiile se întâmplă atunci când aceste baze sunt schimbate, modificând posibil modul în care funcționează organismul particular.

Cercetătorii au descoperit că există o influență puternică a mutației împotriva uracilului (U), în special în regiunile în care două dintre aceste molecule sunt una lângă cealalta (UU). De fapt, conținutul UU din genele analizate era aproximativ un sfert din ceea ce au prezis.

Este posibil ca APOBEC să crească conținutul U în codul genetic al virusului și acest lucru produce variante care nu supraviețuiesc, o posibilă mutație negativă. Acesta este motivul pentru care nu apar în eșantion. Cele care apar sunt virusurile care nu au fost afectate prea mult de proteine. În esență, unele versiuni ale virusului supraviețuiesc mai bine în celulele noastre decât altele, iar aceste cunoștințe ar putea fi exploatate pentru terapii și pentru a face un vaccin.

Cercetările actuale s-au concentrat pe crearea unui răspuns imun din virușii proiectați să aibă aceleași proteine ​​pe coaja exterioară ca SARS-CoV-2. Dacă aceste concluzii sunt confirmate, poate fi posibilă modificarea directă a SARS-CoV-2 pentru a crea o versiune atenuată a virusului, una care nu ne poate dăuna, dar care poate antrena celulele imune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025