Prima pagină » Actualitate » Mutare surpriză în guvernul condus de Nicolae Ciucă! Florin Cîțu îl dorește pe Dan Vîlceanu la Ministerul Fondurilor Europene
Mutare surpriză în guvernul condus de Nicolae Ciucă! Florin Cîțu îl dorește pe Dan Vîlceanu la Ministerul Fondurilor Europene

Mutare surpriză în guvernul condus de Nicolae Ciucă! Florin Cîțu îl dorește pe Dan Vîlceanu la Ministerul Fondurilor Europene

22 nov. 2021, 09:51,
în Actualitate

Sunt mișcări de ultimă oră în guvernul condus de Nicolae Ciucă pe măsură ce PSD și PNL au ajuns la un consens politic. Așadar, Florin Cîțu l-ar fi numit deja pe Dan Vîlceanu la Ministerul Fondurilor Europene. Această numire este văzută ca oportună pentru președintele PNL mai ales în contextul în care Vîlceanu este un apropriat ăla acestuia.

Prin mișcarea de ultimă oră se vrea punerea unui om de încredere într-o poziţie cheie la un minister care gestionează banii veniți din PNRR.

Florin Cîțu l-ar pune pe Dan Vîlceanu la Ministerul Fondurilor Europene

Așadar, președintele PNL a făcut o mutare strategică ce ar putea da peste cap numirea miniștrilor. Sursele politice invocate de stiripesurse au declarat faptul că Dan Vîlceanu va fi noul ministru al Fondurilor Europene.

Astfel, Cîțu a avut o strategie dublă prin această mișcare, potrivit unor surse politice: în primul rând, blochează PSD, pentru că în PNRR sunt incluse reformele, la care Citu nu vrea să renunțe sub nicio formă, pentru că vrea să le facă pentru a reduce costurile! Cum PNRR nu se poate modifica, reformele rămân, iar PSD nu se va putea atinge de ele.

În al doilea rând, Fondurile sunt singurul minister cu relevanță, ca importantă a banilor, din tot ce a obținut PNL.

Florin Cîțu și-a revendicat victoria asupra negocierilor cu PSD

Așadar, Florin Cîțu a postat în marele învingător în negocierile cu PSD. Liderul PNL este de părere că a ieșit victorios pentru că a reuşit să impună, în sistemul rotativ, primii premierul.

„Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primul premierul, mai ales pentru că suntem partidul mai mic din coaliție. Pentru prima parte a rotativei îl propun pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier”, a spus șeful PNL, conform stiripesurse.ro

În urmă cu câteva zile ieșea în presă informaţia precum că Florin Cîțu ar fi avut o cădere nervoasă şi ar fi ameninţat, dacă partidul nu-l va nominaliza, cu depunerea mandatului de președinte PNL.

Cine este deputatul Dan Vîlceanu, actualul ministru al Finanțelor

Dan Vîlceanu a absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu în anul 1997, este economist de profesie și are și un doctorat făcut în cadrul Universității de Vest Timișoara – FEAA.

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu are vârsta de 49 de ani, este căsători și are 2 copii.

În perioada anilor 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic la mai multe societăți comerciale.

„Cât privește activitatea sa politică, acesta a fost, rând pe rând:

Președinte TSD Gorj 2006-2009

Secretar Executiv PDL Gorj 2011-2012

Prim-vicepreședinte PDL Gorj 2012-2013

Președinte PDL Gorj 2013-2015

Președinte PNL Gorj 2015-prezent

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *