Prima pagină » Culinar » Must pentru iarnă cu aspirină. Trucuri simple care te vor ajuta să păstrezi savoarea mustului mai mult timp

Must pentru iarnă cu aspirină. Trucuri simple care te vor ajuta să păstrezi savoarea mustului mai mult timp

22 sept. 2022, 15:10,
în Culinar

Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot menține deliciosul must pentru iarnă cu o aspirină. Dacă vrem să ne bucurăm de acest deliciu chiar și în sezonul rece, atunci trebuie să avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii. Gustosul must de struguri este bogat în vitamine și are numeroase beneficii pentru organism. Iată câteva trucuri simple care te vor ajuta să păstrezi savoarea mustului mai mult timp.

Cel mai bun must pentru iarnă cu aspirină

Gustosul și aromatul must de struguri este pe placul multora dintre noi. Acesta are numeroase beneficii pentru organism și este bogat în vitamine și minerale. Mustul de struguri îmbunătățește sistemul imunitar, stimulează metabolismul, ajută la menținerea unui ten curat și tânăr, este benefic pentru inimă și îmbunătățește memoria.

Pentru a păstra savoarea și proprietățile mustului mai mult timp este important să știm cum să conservăm corect acest deliciu. Când vine vorba de păstrarea mustului pe timpul iernii, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri eficiente. Unele fierb mustul în care au adăugat puțin zahăr, apoi îndepărtează spuma pe tot parcursul fierberii, iar la final îl depozitează în sticle.

Alte gospodine fierb jumătate din cantitatea de must, iar după aceea o amestecă împreună cu cealaltă jumătate nefiartă. Alte doamne depozitează mustul în sticle de sticlă, nu din plastic, iar timp de 2-3 zile acoperă sticlele cu must fierbinte cu pături groase.

Un alt truct eficient este să punem o aspirină în must pentru ca acesta să își păstreze proprietățile mai mult timp. Un gram de aspirină se dizolvă într-un litru de must proaspăt. Gustosul must se fierbe la foc mic, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă litrul de must proaspăt în care am pus o aspirină. Se amestecă foarte bine, iar când mustul este gata, se pune în sticle cât este călduț apoi se depozitează în cămară și se lasă la răcit.

Cu siguranță, mustul de struguri va fi unul aromat, gustos și își va păstra proprietățile nutritive mai mult timp. Pe lângă acest deliciu nelipsit din cămară, doamnele mai pregătesc și un savuros compot de struguri pentru iarnă. Pe lista bunătăților pentru sezonul rece se află și murăturile, făcute după rețeta de odinioară a bunicii.

Un alt preparat culinar gustos pregătit pentru sezonul de iarnă este mâncarea de fasole verde la borcan. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un preparat savuros.

Cele mai eficiente metode de păstrare a mustului pentru iarnă

Printre cele mai eficiente metode de conservare a mustului se află păstrarea prin congelare, păstrarea cu ajutorul aspirinei, conservarea prin fierbere și conservarea mustului cu hrean.

Se pune mustul la fiert într-un vas emailat și se amestecă cu o lingură de lemn. Mustul se fierbe la foc mic și se îndepărtează spuma pe tot parcursul fierberii. Când este gata, se pune mustul în sticle, iar acestea se închid ermetic. Pentru a împiedica fermentarea, se învelesc sticlele cu pături sau prosoape groase pentru o răcire lentă.

Mustul poate fi păstrat mai mult timp și prin congelare. Mustul se pune în sticle, dar acestea nu trebuie să fie pline pentru că mustul se dilată și poate exploda. Mustul se pune la congelator și se scoate cu câteva ore înainte de consum.

O altă metodă pentru a păstra savoarea mustului mai mult timp este cea cu hrean. După ce mustul s-a limpezit, se toarnă într-o damigeană apoi se adaugă hrean ras și se lasă timp de o săptămână sau chiar două. După aceea, mustul se strecoară și se pune în sticle cu dop de plută. Se depozitează sticlele cu must în cămară la loc uscat și răcoros.

Pentru a păstra savoarea și proprietățile mustului mai mult timp, acesta se fierbe împreună cu o aspirină. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu acest deliciu chiar și pe timpul iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 noiembrie 2024
25 noiembrie 2024